Otthon készült

Kiderült, melyik ország konyhája a legnépszerűbb a világon

A kínai és japán konyha végzett még dobogós helyen.

24 országból több mint 25 ezer embert vontak be abba a felmérésbe, amely végül az olasz konyhát találta a legnépszerűbbnek a világon, olvasható a YouGov oldalán.

Világörökség lett a pizzakészítés
Konkrétan a Nápolyban készített finomság.

A felmérés során 34 nemzet ételéről mondhattak véleményt a felmérésben részt vevők, sajnos a magyar konyha nem szerepelt a listán, és a közép-európai régiók is kimaradtak a vizsgálatból.

Az olasz ételek legnagyobb rajongói természetesen maguk az olaszok, 99 százalékuk szereti a hazai konyhát. Nagy kedvelőik a spanyolok és a franciák is, míg a legkevésbé a kínaiak szeretik az olasz ízeket.

Éppen a kínaiak azok, akik a második helyen végeztek, a megkérdezettek 78 százaléka mondta, hogy szereti a kínai gasztronómiát.

Dobogós lett még a japán konyha, amit a megkérdezettek 71 százaléka talált finomnak.

A táblázat legaljára a perui és a finn konyha került.

A felmérés során arra is fény derült, hogy a japánok a megkérdezett nemzetek legsúlyosabb élelmiszerkritikusai. A megkérdezett 34 konyhából 23-nál ugyanis nem mutattak lelkesedést. A japánok átlagosan 39 százaléka mondta csak az idegen konyhára azt, hogy tetszett neki.

Kiderült, mi a magyarok kedvenc levese, meglepő módon nem a gulyás
A gulyásleves a szerény hatodik helyen végzett.

A brit konyhát nem szeretik Európában. Míg a britek 91 százaléka nyilatkozott saját ételeikről pozitívan, a többi ország nem lelkesedett az angol gasztronómiáért.

A teljes lista megtekinthető itt.

25 évig készül az eredeti olasz balzsamecet
A világ felgyorsult, de az igazi balzsamecethez idő kell.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik