Otthon készült

Tartsd otthon a nagyit és süss vele kenyeret!

Közösségi kezdeményezésként hirdették meg az országos karanténkenyér-sütő versenyt.

Közösségi kezdeményezésként indult el a Tartsd otthon a nagyit Facebook oldal, amely meghirdette az országos karanténkenyér-sütő  versenyt. A kezdeményezés teljesen nonprofit, ötletgazdái társadalmi munkában vesznek részt benne.

A koronavírus-járvány az időseket veszélyezteti leginkább. Magyarázzuk el nekik – ha kell egyesével -, hogy most otthon kell maradniuk! A verseny célja, hogy otthonmaradásra bírják az idősebb korosztályt, figyelve arra, hogy aktívak maradjanak. A fiatalabbak pedig online, telefonon segítséget tudnak kérni az idősektől, ezzel is felhívva a figyelmet a kapcsolattartás fontosságára.

Fontos, hogy ezekben a nehéz időkben valahogy foglaljuk el magunkat hasznos dolgokkal. Célunk, hogy mindenki maradjon otthon. Tartsuk otthon az időseket, segítsük, lássuk el őket! Az idősebb generáció szívesen fog recepteket és megoldásokat kínálni, a fiatalabbak pedig megtanulják, hogy a kenyér nem a fán terem

– írták felhívásukban.

30 perc alatt elkészül a bögrés vajas zsömle
Mennyei íze nem csak a reggelit teszi pompássá.

Nevezni kényérsütő videókkal vagy fotókkal lehet. A zsűri a képek alapján pontoz, az ízeket hozzáképzeli az esztétikához. A fődíj “A Magyarország Karanténpékje” cím.

A verseny fővédnökei: Grecsó Krisztián író, Dragomán György író, a zsűri elnöke: Szemere Katalin, a BBC GoodFood magazin főszerkesztője, a zsűri tagjai: Heiszler Olivér kreatív séf, Konrád Ágnes pedagógus, kovász-fanatikus.

A március 24.-április 1. között tartó versennyel kapcsolatos további információk IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Kiermelt kép: Facebook/Tartsd otthon a nagyit

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik