Otthon készült

Egyszerű és különleges: rántott tejbegríz a mindennapok örömére

A receptadó biztos benne, hogy hatalmas lesz a sikere.

Karácsony előtt Szoky konyhája alapján a zserbógolyókat teszteltük, az eredmény pedig fenomenálisra sikerült. Akkor is valami olyasmiről volt szó, ami már a nevében is sokat ígért és könnyű volt elkészíteni. Az alapanyagainak a beszerzése sem jelentett megoldhatatlan szellemi és fizikai munkát.

Teszteltük a zserbógolyót: gyorsan elkészül és mámorító
Új recept videóval. A legjobb hozzávaló a konyhafőnök szövege.

A tejbegríz a világ talán egyetlen étele, amelyet a menzán nagyobb örömmel fogyasztott a legtöbb gyerek, mint otthon. Velünk biztosan így volt, és azt is megtanultuk, hogy a menzai tejbegríz attól jobb, amitől rosszabb: kevesebb benne az anyag és több a víz – de nekünk ez kellett.

Szoky új, március végi videójának köszönhetően most a tejbegríz olyan változatával találkoztunk, amely érdemes arra, hogy megint csak megpróbálkozzunk otthon ezzel az eleséggel. A szórakoztató videókat készítő receptadó biztos benne, hogy hatalmas lesz a sikere.

A kiírt arányokat érdemes betartani, így kaptok tökéletes állagú rántott tejbegrízt

– ajánlja Szoky, vagyis Zoli, aki természetesen minden tudnivalót közzétett a videóhoz írt kommentben is.

A legfontosabbat így mondja el:

Hozzávalók

1 liter tej, 8 dkg kristálycukor, 2 dkg vaníliás cukor, 18 dkg búzadara, 1 db citromnak a reszelt héja, 1 csipet só. A panírozáshoz liszt, tojás, 1 csipet só, zsemlemorzsa. A kisütéséhez étolaj.

Elkészítése

Sütése lehetőleg 175-180 fokos olajban történjen. Sütési idő körülbelül 3-4 perc, akkor vagy kész, amikor szép aranybarna színe lesz. Tálalása porcukorral ildomos és a feltétek: kakaó, fahéj, lekvár, különböző gyümölcs kompótok, sűrűbb szörpök, csokoládé öntet, felfőzött aszalt gyümölcsök

– írja Szoky.

Kiemelt kép: YouTube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik