Otthon készült

Megválasztották az év fagylaltját: a Passió karamell nyert

A balatonfüredi Füredi Fagyizó tarolt a versenyen.

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete rendhagyó módon, de idén is megszervezte az év fagylaltja versenyt, melynek célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése volt.

A 2020-as kiírás sokban eltért a megszokottól. A kétfordulós megmérettetés régiós elődöntői után a döntőt 2020. július 7-én az ipartestület budapesti székházában rendezték meg, ahol tizenhárom fagyi közül választották ki a legjobbakat. A Zila Kávéház-Krisztina Cukrászda adott helyet az ünnepélyes eredményhirdetésnek, ahol kihirdették az év fagylaltját és a dobogós helyezetteket is.

A zsűri döntése értelmében 2020-ban a Passió karamell fantázianevű fagyi nyerte az Év fagylaltja címet. Készítője Dobó Norbert, a balatonfüredi Füredi Fagyizó cukrásza.

A második helyen is a Füredi Cukrászda végzett Törökmézes vanília fagyijával.

A harmadik helyet – pontegyenlőséggel – ketten kapták: a Modena kincsei – Koncz Andrea, Sissi Kézműves Fagyizó, Gödöllő – és a Zöldcitrom egy csipetnyi mentával – Somogyi Renáta, Bringatanya Fagyizó-Somogyi Fagylaltműhely, Gyenesdiás -.

Kiemelt kép: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

Rákacsintott a Balatonra az országtorta kétszeres győztese
Kézműves finomságaik gyorsan kedveltté váltak.
Olvasói sztorik