Otthon készült

Téli hangulatot áraszt a hóba öltöztetett adventi koszorú

Facebook/Katona Judith
Facebook/Katona Judith
Az egész alapja egy úgynevezett kalapdoboz.

Katona Judith Aszódon él, és az év végi ünnepek közeledtével – immár hagyományosan – valamilyen kreatív, a karácsonyhoz kötődő kézműves remekkel rendelkezik.

A fiatal hölgy, aki autodidakta módon sajátította el a kézművesség alapjait, ezúttal egy olyan adventi koszorút készített, mely közel hozza a tél szépségét, a reményteli fehér karácsonyt.

Facebook/Katona Judith

A koszorú alapja egy úgynevezett kalapdoboz. Ilyen kör alakú, kartonból készült dobozban szállították a hölgyek régen a hatalmas, díszes kalapjaikat, innen ered a neve.

 Az ötlet még tavaly született meg a fejemben, egy halom gyönyörűen díszített mézeskalács látványától. Az alapja egy 25 centiméter átmérőjű kalapdoboz teteje, amibe tűzőhabot tettem, erre ragasztottam a levegőn száradó gyurmából készült “mézeskalács” házikókat, még nedvesen, hogy hajlítani tudjam

– mondta érdeklődésünkre Judith.

A díszítést szabad kézzel rajzolta fel, majd kontúrozó ecsettel áthúzta a vonalakat. A tűzőhabon lévő “vakolat” anyaga struktúr paszta, amire száradás után gessoból csinálta meg a hó rétegeit, végül átkente hókristály pasztával, hogy csillogjon.

Facebook/Katona Judith

A lámpát vette, a padot ékszerdrótból és hurkapálcikából csinálta. A drótot formára hajlította, vékony, gyöngyfűző dróttal rögzítette ahol kellett, a hurkapálcikákat pedig pillanatragasztóval ragasztotta a drót vázhoz.

Katona Judith a Facebook oldalára tett fel fázisfotókat az adventi koszorú készítéséről, hogy ha valaki kedvet kap hozzá, könnyebben meg tudja csinálni.

Ez is karácsony
Megválasztották az ország legjobb bejglijét
Három kategóriában hirdettek győztest.
Olvasói sztorik