Otthon készült

Bearanyozták Brüsszelben a gyulai sonkát és májast

youtube/gyula város televízió
youtube/gyula város televízió
Egészen pontosan a szeletelt szarvas sonka és a medvehagymás sertésmájas kapott elismerést.

A brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz és Minőség Intézet 2005 óta szervezi meg a versenyre benevezett ételek és italok minősítését. Az intézet az egyetlen olyan nemzetközi szervezet Európában, amely vakteszttel, az illat, az íz, a megjelenés, valamint az összbenyomás alapján súlyozott matematikai átlaggal számolt bírálati eredmény szerint értékeli a termékeket, írta a Beol.

Kapcsolódó
Gyulai kolbász, Unicum, Erős Pista - ismered a hungarikumokat? Teszteld tudásodat!
Mennyire ismered nemzeti értékeinket? Ismered hungarikumainkat? Ha bátor vagy gyere, és teszteld tudásod!

A Gyulahús Kft. termékeivel számos alkalommal vett már részt a megmérettetésen, és kapott rangos elismeréseket.

2015-ben a cég gyulai kolbásza, 2016-ban a gyulai szalámija kapott aranycsillagos minősítést. 2017-ben két aranycsillaggal díjazták Brüsszelben a Gyulahús Kft. Pokol szalámiját, 2018-ban pedig a Gyulai Kézműves Termékcsaládot ismerték el aranycsillaggal.

2021-ben újabb nagy sikert könyvelhetett el a gyulai társaság a Nemzetközi Íz és Minőség Intézet zsűrizésén – jelentették be a napokban.

Aranycsillaggal jutalmazták és a „Very Good Taste” – azaz  a nagyon jó ízű termék – kategóriába sorolták a Gyulai-Royal szeletelt szarvas sonkát, a Gyulai medvehagymás sertésmájast pedig Érték és Minőség Díjjal ismerték el.

A májas készítésekor is figyelembe vették a fogyasztói igényeket. A medvehagyma divatos fűszernövény, amelynek számos kedvező élettani hatása van. A terméknek csökkentették a sótartalmát, valamint glutén- és laktózmentes.

Kapcsolódó
Magyar faluból indult világgá, ma parasztkolbászt készít Új-Zélandon
A manufaktúrában szabad tartású disznóhúsból, családi receptúra alapján készülnek a finomságok.
Olvasói sztorik