Virágzó vidékünk

Madárleses játszóteret tervezett a világhírű magyar természetfotós

Egyedülálló oktató-játszó eszközzel bővült a budapesti Füvészkert.

A családbarát programokban is egyre gazdagabb botanikus kert új lehetőséget nyújt március 24-től az idelátogatóknak a természet megismerésére. A mYnest oktató-, játszó- és megfigyelőeszköznek köszönhetően a gyerekek – vagy akár felnőttek – számára is karnyújtásnyi közelségbe kerül a természet, miközben a speciális búvóhely segítségével rejtve maradnak.

Fotó: Lukács József/mYnest.hu
Fotó: Lukács József/mYnest.hu

Természetfotós játszótér

A természetfotós játszótér Máté Bence világhírű természetfotós szakmai támogatásával, több éves fejlesztés eredményeként született meg. Bencét élménycentrikus iskolai tapasztalatai indították a fotózás és a természet szeretete felé, ezért magától értetődő volt, hogy az általa kikísérletezett lesek nagyszerű tulajdonságait használja fel a mYnest kivitelezéséhez a játszótérépítésben több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező Nádland Kft.

Mókusokat, sünöket is leshetnek

Az eredmény egy teljesen egyedi oktató- és játszóeszköz lett, melyet elsősorban madarak, de a gyakorlati alkalmazásban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakmai javaslatainak köszönhetően, rovarok, mókusok, sünök, és más, környezetünkben élő állatok megfigyelésére, azonosítására és fotózására is alkalmas kivitelben készítettek el.

Fotó: mYnest.hu
Fotó: mYnest.hu

Szemléletformáló hatású

A magánkertek, iskolaudvarok, nemzeti parkok látogató- és oktatóközpontjaiban, vadasparkok és állatkertek területén egyaránt alkalmazható, természetfotózásra is lehetőséget nyújtó játszótér a gyerekek élményekre építő oktatását és szemléletformálását szolgálja.

Címfotó: mYnest.hu

Olvasói sztorik