Virágzó vidékünk

Hatalmas jégkacsát faragtak Balatonlellén

Ez a tó jegéből valaha készült legnagyobb szobor.

A hét végén látványos programokkal várta az érdeklődőket a balatonlellei Yacht Club, amely a Stihl-lel karöltve újra körhintát vágott a tó 30 centis jegébe. Nagy Ákos súlyemelő világbajnok, Bárdosi Sándor birkózó olimpikon, Bűdi Szilárd rádiós műsorvezető is fűrészt ragadtak szombaton és vágtak egy óra alatt 18 méter átmérőjű körhintát a jégbe. Ezzel a múlt heti attrakciót ismételték meg, mely akkor is óriási sikert aratott.

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG A BALATON ELSŐ JEGES FORGÓSZÍNPADÁT.

Szombaton még egy “nagy dobással” készültek a yachtosok.M. Tóth Zsolt, világbajnok jégszobrász segítőivel karöltve a Balaton első jégkacsájának kifaragására vállalkozott, ám a hatalmas munkát a sötétedés miatt nem tudták befejezni, így az utolsó simítások vasárnap délelőttre maradtak. Végül a világon elsőként a tóból kivágott jégtömbökből elkészült a 8 x 8 méter alapterületű, 3 méter magas, kacsa alakú úszógumi.

kacsa2

A jégkacsához körülbelül 500 darab, egyenként 100 x 50 x 30 cm méretű, 150 kilós jégtömböt használtunk fel. Fantasztikus élmény volt megalkotni itt a Balaton jegén ezt a jégszobrot, amihez rengeteg segítséget is kaptam. Régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy a jégen is véghezvihettem egy attrakciót– mondta M. Tóth Zsolt.

kacsa3

Részünkről nagy-nagy gratuláció a remekműhöz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik