Virágzó vidékünk

Virágba borult 300 vasútállomás az országban

A MÁV hangulatosabbá szeretné tenni a vonatra várakozók környezetét.

Színes, illatos, vidám környezet fogadja az utasokat az ország több mint háromszáz vasútállomásán. A MÁV országosan 150 ezer egynyári, fűszer- és évelő növénnyel borította virágba a nagyobb, illetve forgalmasabb megállóhelyeket. A Balaton partjára több mint 16 ezer növény került, azt üzenve, hogy a vasúttársaságnál is tombol a nyár – tájékoztatott közleményében a cégcsoport.

A MÁV budapesti termesztő telepén nevelt balkon- és egynyári növényeket ágyásokban, kőedényekben és függő virágtartókban helyezik el országszerte. A kétszáz fajtából válogatott mintegy 150 ezer növény között népszerű egynyáriak és évelők, díszfüvek és fűszernövények is megtalálhatóak.

A vasút több hektáros kertészetében előnevelt virágok a gyomláláson és rendszeres öntözésen kívül egyéb gondozást nem igényelnek, viszonylag jól tűrik a száraz levegőt, a tömörödött talajt és a tűző napsütést is. Kifejezetten szeretik, ha megcsodálják szépségüket, attól csak még pompásabbak lesznek. Nem élik túl viszont a bántalmazást, azt, ha leszakítják vagy megtapossák őket.

Az országos virágültetési akcióval a vasúttársaság hangulatosabbá, színesebbé, vidámabbá szeretné tenni a vonatra várakozók környezetét, közérzetét. A MÁV-csoport arra kéri az utasokat, a pályaudvarokra, állomásokra látogatókat: vigyázzanak a növényekre, hogy azok késő őszig színesíthessék az állomásokat és azok környezetét.

Fotók: MÁV

Olvasói sztorik