Virágzó vidékünk

Biciklis élménytúra bundabugyiban és jégergatyában a Balatonnál

Bundabugyi és jégergatya – áll a február közepére hirdetett balatoni bringatúra felhívásában!

Február 23-án reggel 7 órai kezdettel Balatoni Bringa Farsang címen élménytúrát rendeznek a biciklizés szerelmeseink.

A szervezők nem titkolt célja, hogy ilyen módon is hozzájáruljanak a téli Balaton népszerűsítéséhez.

A felhívásban kiemelik, hogy a sportesemény túra, és nem verseny – tehát nem az számít ki ér először célba, hanem az a fontos, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, és mindenki biztonságban megérkezzen.

  • A kiindulási pont, és a cél is Balatonfüred
  • A túrát két távon lehet teljesíteni: a legelszántabbak végigtekerhetnek a Balcsi körül, és lesz egy 78 km-es kiskör is, ezt a résztvevők Balatonfüredről indulva teljesíthetik, Tihany felé indulva közelítik majd meg a déli partot és összesen 8 órájuk lesz arra, hogy visszaérjenek a kiindulási pontra, Balatonfüredre.
  • A Bahart kompot biztosít a mezőnynek a Balatonon való átkeléséhez, valamint mentesítő vonatok is fel vannak tüntetve az esemény honlapján – ezekkel Balatonkeneséről lehet eljutni Balatonfüredig, ha valaki elfáradna útközben.
  • Több kísérő autó is követi a mezőnyt (szerviz, orvos, transzport), és SOS számon folyamatosan rendelkezésre állnak.
  • A túra útvonalán Siófokon, Balatonkenesén, Alsóörsön lesz melegedő pont, forró teával, forralt borral és szendvicsekkel. Beérkezést követően fűtött helyiségben mindenki forró gulyáslevest, teát és forralt bort kap.
  • A résztvevők létszámát 300 főben maximalizálják, hogy biztonságosan és színvonalasan ki tudják szolgálni a résztvevőket extrém időjárás esetén is.
  • A Balatonfüredi turaközpontban a teljesítménytúra kiinduló helyén és célpontján kulturált öltözők, meleg zuhany, étterem áll a bringások rendelkezésére.

Az esemény első alkalommal kerül megrendezésre, a szervezők szeretnénk hagyományt teremteni, a túrát szeretnék ugyanebben az időpontban megtartani az elkövetkező években.

Nevezni a helyszínen nem, csak előzetesen lehet. A résztvevők számát 300 főben maximalizálják, hogy biztonságosan és színvonalasan ki tudják szolgálni a résztvevők igényeit, extrém időjárás esetén is. Ha a kvóta betelik, a nevezést, lezárják. A rendezvényt minden időjárási körülmények között megtartják, kivétel ez alól, ha úgy fagy be a Balaton, hogy nem jár a komp, vagy ónos eső esik, és balesetveszélyes járhatatlan a bringaút. Ezekben az esetekben 1 héttel később kerül megrendezésre a túra.

A normál nevezési díj 6 ezer, a prémium nevezési díj 7 ezer forint fejenként. Részletes információkat, nevezési lapot a rendezők honlapján lehet megtalálni.

Forrás: sportaktiv.hu
Kiemelt kép: Pixabay

Olvasói sztorik