Életmód

28 millió forint érkezett kutyák megmentésére Valentin-napi virág helyett

Mint arról korábban beszámoltunk, egy formabontó akció kedvéért január közepén összefogott az Eszkuláp Egyesület és a Démény, a kötsög közösségi oldal. Felhívásuk lényege az volt, hogy idén a Valentin-napi virág árából bárki megmenthet egy kutyát, amihez mindössze annyit kell tennie, hogy átutalja az összeget az állatmentő szervezet számlájára.

Az akció szerdán véget ért, a Valentin Porjekt pedig csütörtökön Facebook-oldalán tette közzé, hogy 28.414.288 forintot kaptak 5187 tranzakcióból, ami 284 kutya megmentésére elegendő.

Hát, itt a vége! Mindig azt emlegetjük Rékával, hogy 5-10 kutyára számítottunk. Mert mindenre számítottunk, de erre…

Közzétette: Valentin Projekt – 2019. február 15., péntek

A szervezők azt írják, ez felülmúlta minden várakozásukat, mert 5-10 kutyára számítottak.

Mert mindenre számítottunk, de erre nem. Erre nem is lehet. Hogy 2019-ben Magyarországon két őrült nő, két kutyabolond képes 3 hét alatt teljesen felforgatni az állatvédelmet, majd 5000 embert belepörgetni a kutyamentésbe, megjelenni szinte minden lehetséges médiumban, magukra haragítani egy szakmát, szerezni pár ősellenséget, és valószínűleg betáblázni az évet a sok rászoruló ebbel.

Hozzátették ugyanakkor, hogy ez még most nem a legvégső összeg, hiszen érkeznek még a későn kapcsolók és a céges felajánlások, valószínűleg csak a jövő héten zárnak.

Mindenkitől kérik, hogy maradjanak velük, mert csak most jön a java. Nem a pénzgyűjtés volt a lényeg, ez csak a kezdet. A kutyák mentését vasárnap kezdik a haláltelepről, köszönhetően a felajánlásoknak.

8 pontban mutatjuk, hogy mi történik, ha kedvenc állatainkkal alszunk
Az óvatosság és körültekintés is fontos.

Kiemelt kép: iStock

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik