Életmód

Faágakra szőtt csipkeálom, melynek minden darabja elbűvölő

A külföldön élő Herczeg Ágnes a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett, a csipke finomságát fával ötvözi munkáiban.

A Kecskemétről elszármazott művész, Herczeg Ágnes munkáit 2 éve a My Modern Met Magazin mutatta be. Az alkotóművész csodás munkái azóta gyarapodtak, ezekből mutatunk be néhányat.

Herczeg Ágnes, aki a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett, a csipke finomságát fával ötvözi munkáiban, és bár a a csipke lazasága és a faanyag szilárdsága összeegyeztethetetlennek tűnik, a művész keze nyomán  a két nagyon különböző anyagból készített szobrok mégis harmónikus egésszé állnak össze.

Az általában talált gallyacskákhoz, fadarabokhoz csomózott csipkeinstallációi nőket, női portrék ábrázolnak, megragadva a női lét mélységét, és bonyolultságát.

Ez aprólékos, részletgazdag technika rendkívül munkaigényes”

– írja Ágnes.

Több napig is eltart, egy-egy aprócska darabot elkészíteni.”

A csipkeszobrok hagyományos technikák ötvözésével készülnek, munkái elkészítése során a művész ötvözi a horgolás, a hímzés, és a makramé technikáit.

A csipkék elkészítése eléggé egyhangú folyamat, darabjai  mégis a szabadság és a spontaneitás érzetét keltik. Itt a tervezés, az egyes művek terveinek megalkotása jelentik a munka kreatív részét  – avat be a művészi folyamat részleteibe a művész.

Egy biztos, a végeredmény magáért beszél, a csomós fa és a hagyományos kézműves technikák gyönyörű egyensúlyt biztosítanak a kemény és lágy anyagok között.

Galéria

Képek forrása: mymodernmet.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik