Kertünk-Portánk

Nem köt röghöz többé a jövő miniháza

Rendkívül praktikus megoldás.

Az Albatrosz mobilház a földszinti hálószobát nagy konyhával ötvözi, írja a Treehugger.

A három hálószobás miniházban van egy hatalmas konyha és egy hálószoba is a lenti részen, melyek kellően nagyok és praktikusak, így tökéletes azok számára, akik lakást szeretnének, de meg akarják őrizni mindenkori mobilitásukat is.

Lépcsőn lehet le és fel közlekedni, van összecsukható ágy, beépítve a mennyezetbe, ha extra fekvőhelyre lenne alkalmilag szükség, a legnagyobb hálószoba pedig a földszinten található.

Fotó: treehugger.com

A kompakt kis lakás viszonylag nagy földszinti hálószobával rendelkezik, körülbelül nyolc és fél méter (28 láb) hosszú maga a miniház, van egy fürdőkádas fürdőszoba, ráadásul pedig két tetőteret is sikerült az ötletes tervezőknek beépíteni a kis otthonba.

A Rewild Homes miniházai kis helyen is teljes luxust biztosítanak a tulajdonosoknak, akik nem röghöz kötöttek többé ebben a modern, trendi és mindenekelőtt aprósága ellenére is praktikus otthonban.

Fotó: treehugger.com

A kézműves kis otthon elrendezésének a fókuszában a hosszanti elrendezésű konyha áll, amely majdnem a ház teljes hosszát felöleli. Ebben a rendszerben nincs igazán nappali, bár az egyik másodlagos padlás vagy tetőtér könnyen átalakítható hangulatos ülősarokká.

Fotó: treehugger.com
Fotó: treehugger.com

A konyha berendezésében minden modern eszköz helyet kapott, a hűtőszekrénytől kezdve a sütőn keresztül a mosogatógépig minden megtalálható itt, van mikrohullámú sütő is, valamint bőséges mennyiségű fenyő tároló szekrény, gránitlap a főzéshez és az előkészületekhez, és jut hely a kényelmes étkezéshez is.

Fotó: treehugger.com

A lakás egyik végén az egyik tetőtér és a hálószoba található, amely tolóajtó mögött rejtőzik. Rengeteg fényt kap saját ablakán keresztül, valamint beépített szekrénnyel és íróasztallal is rendelkezik.

A ház másik végén van a fürdőszoba, kisebb, de a szabványoknak megfelelő mosdóval, komposztáló wc-vel, normál méretű káddal, mosógéppel és tárolószekrénnyel.

A miniháznak létezik testreszabott verziója is, vagyis saját igényekre szabják kérésre a tervezők. Megoldható a tágasabb hálószoba, nappali helyett pedig ott a kényelmes, tetőtéri ülősarok, ami szintén könnyen kialakítható.  Mindenesetre ez a pici építmény nem kevesebb, mint három lehetséges hálószobát tartalmaz, amelyek otthoni irodaként, játszószobaként vagy tárolóhelyiségként is funkcionálhatnak, azaz egy komplett család igényeinek is megfelelhetnek.

Kiemelt kép: treehugger.com

Egy bámulatos környezetbarát otthon egyedi technológiával
A kicsi ház a környezettudatos vidéki életmód iskolapéldája.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik