Kertünk-Portánk

Úgy nézett ki, mintha bomba robbant volna a házban, ám mesés otthon lett belőle

Első ránézésre kételkedtek, de aztán felülkerekedtek a nehézségeken.

Krisztináék 2018 tavaszán vették meg házukat Szeghalmon. A 86 nm-es kertes ház eredeti állapota láttán ugyan Krisztinának komoly kétségei voltak arról, lesz-e valaha normális otthon a házból, de a fantáziájuk és a kalandvágyuk nem hagyta őket cserben.

Dózerolás helyett csodát tettek a romos, öreg házzal
Ha valaki igazán kitartó, nincsen lehetetlen.

Kezdésnek mindent kiürítettünk, falakat és ablakokat bontottunk, csempét szedtünk, ástunk, festéket kapartunk hosszú heteken át. A munka zömét a párom végezte, de én is besegítettem, ahol csak tudtam. Gyakorlatilag mindent kipakoltunk, újrahúztunk, lecseréltünk. Új vízvezeték és fűtésrendszer lett kialakítva, az elektromos hálózat újra lett húzva, az ablakok és az ajtók ki lettek cserélve. A régi parkettát is fel kellett szedni, minden úgy nézett ki, mintha bomba robbant volna. Szinte csak a falak maradtak, de az se mindenhol

– mesélte el Kriszta.

Fotó: Petőcz Krisztina

A helyzetet nehezítette az is, hogy a gázóra áthelyezése miatt újbóli engedélyek kellettek.

Voltak olyan időszakok, mikor földkupacok álltak a folyosón, miközben a fürdőszobában és a wc-ben az alapig ástunk. Mire végeztünk a bontási folyamatokkal jött a tél, hideg volt, még nem volt fűtésünk, mert a gázóra felszerelése csúszott, így be kellett látnom, hogy a karácsony előtti költözésre semmi esélyünk sincs. Hetekig mentek az olajradiátorok és a páramentesítő készülékek, hogy a burkolás haladhasson, de a hideg nyert. 2 hétre teljesen leállt a munka. Január közepén lett fűtés a házban, onnantól kezdve megint pörögtek az események.

Kriszta azt mesélte, a rengeteg munka ellenére volt abban valami izgalmas, hogy szabadon tervezgethettek, válogathattak: honnan és milyen ablakokat, ajtókat rendeljenek, milyenek legyenek a burkolatok és a padlólapok.

Galéria
Fotó: Petőcz Krisztina

Egyik legfontosabb feladat a konyha és az étkező kialakítása volt. Nagy családnak való, sütés-főzéshez megfelelő nagy teret szerettek volna, ezért egybenyitották a konyhát, a kamrát és az étkezőt, így lett egy 24 nm-es konyhaszigetes konyhájuk.

Kriszta minden burkolót, ajtót, de még a kilincseket is ellenőrizte, hogy minden olyan legyen, amilyennek megálmodták. Ha kellett 210 km-t is utaztak a csempéért.

Mára elkészültek a főbb munkálatokkal, és nagyon szeretik az otthonukat. Természetesen egy sajáton mindig van mit csinálni, így máris újabb terveken törik a fejüket, amik még szebbé, otthonosabbá teszik majd házukat.

Galéria
Fotó: Petőcz Krisztina

Kiemelt kép: Petőcz Krisztina

Nem köt röghöz többé a jövő miniháza
Rendkívül praktikus megoldás.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik