Kertünk-Portánk

Egy évig építették a jurtájukat, az eredmény lehengerlő

Az otthon az, ahol a szeretet lakozik, ahol emlékek születnek, ahol a család biztonságban érzi magát. Valaki örökli azt, mások vásárolják, és vannak olyanok, akik két kezükkel építik. Zach Both és Nicole Lopez az utóbbi kategóriába tartozik, írja a Bored Panda.

A házaspár ugyanakkor nemcsak egy egyszerű házat húzott hozzátartozóik és barátaik segítségével, hanem egy olyan jurtát, amelyben alighanem bárki szívesen leélné élete hátralévő részét.

Fotó: Do It Yurtself

A fiatalok a projektet részletesen dokumentálták a közösségi médiában, így az érdeklődők az irigykedésen túl sokat tanulhatnak is tőlük.

Zach a Bored Panda megkeresésére arról beszélt, nekik rengeteget segített Lloyd Kahn író Shelter című könyve, ebből lesték el a jurtaépítés legalapvetőbb és legfontosabb trükkjeit.

A jurta 68 négyzetméteres, kiegészítve egy tetőtéri hálószobával, ami megközelítőleg további 20 négyzetméter területet biztosít a számunkra. Az igazság az, hogy mindössze egy hét alatt felállítottuk a jurtát a barátainkkal összefogva, akik azelőtt ritkán fogták a kezükben fúrót. Ezután Nicole és én szereltük a vízvezetéket, mi festettünk, mi kereteztük a falakat. Korábban sosem próbáltuk egyiket sem, ezért a jurta olyan volt, mint a mi laboratóriumunk, ahol kísérletezhettünk és sok olyan dolgot elsajátítottunk, ami később a hasznukra válhat

– magyarázta.

Fotó: Do It Yurtself

Mint fogalmazott, az elmúlt egy évben a jurta építésén dolgoztak az amerikai Portland városától húszpercnyi autóútra. Senkinek nem akarja elvenni ugyanakkor a kedvét tőle, mert nem lehetetlen egy hónap alatt elkészülni, csak ők a maximumot akarták kihozni belőle.

Azt is elárulta, hogy álmukat a félretett pénzükből valósították meg, és körülbelül 65 ezer dollárba, átszámítva 18 millió forintba került mindennel együtt. 

A jurta fénypontja a tetőtéri hálószoba, ahol rengeteg szobanövény veszi körül az ágyukat, így az valósággal beleolvad a természetbe.

Fotó: Do It Yurtself

Nem mi vagyunk az elsők, és valószínűleg nem is az utolsók, akik jurtát építenek. Az elejétől az volt a célunk, hogy egy online ingyenesen elérhető útmutatót tegyünk közzé a munkálatokról. Remélem, hogy ha valakinek segítségére van szüksége, hozzánk fordul majd információért

– zárta szavait Zach.

A fotók alapján tényleg megsüvegelendő az, amit összeraktak.

Galéria
Fotó: Do It Yurtself
Nem ment albérletbe, inkább jurtát épített a főiskolás
"Meggyőződésem, hogy minél több energiát fektet a házépítésbe egy tulajdonos, annál otthonosabb lesz."
Olvasói sztorik