Kertünk-Portánk

Diótörők őriznek egy takaros családi házat Mélykúton

A mesés óriásbábok garantálják a karácsonyi hangulatot.

A diótörő Pjotr Iljics Csajkovszkij utolsó balettje és egyben utolsó színpadi műve, A diótörő és az egérkirály című E. T. A. Hoffmann-mese ihlette, mára pedig elválaszthatatlanul fonódott össze a karácsony hangulatvilágával. Az első felvonásban a karácsonyesti képsorok, a másodikban Cukorország jelenik meg pazar látványvilággal. Talán ez is az oka annak, hogy egyre többen készítenek diótörőt az ünnep fényének emelésére.

Így tett a Bács-Kiskun megyei Mélykúton élő Suljovic Nóra is, aki a Kreatív Hobbik Facebook-oldalán is örömmel megosztotta a házuk előtt álló, őrködő diőtörők készítésének pillanatait. Ezzel a szép gesztussal segíti azokat, akik hasonló mesefigurával, ilyen kreatív, egyedi megoldással örvendeztetnék meg magukat és szeretteiket advent időszakában.

Nagyon tetszik, hogy Amerikában varázslatosan feldíszítik a bejárati ajtókat, előudvarokat, úgy érezhetjük magunkat, mintha egy mesébe csöppentünk volna bele. Régóta szerettem volna két óriási diótörőt a kapunk elé, és most, hogy Budapestről Mélykútra költöztünk, ezt meg is valósítottam

– meséli az ügyes kezű Suljovic Nóra, aki egymaga tervezte és kivitelezte a mesefigurákat.

3 nagy vödörböl áll egy alak, a lábai 86 cm-es lefolyó csőből készültek, pattex on for all erősragasztóval ragasztottam össze őket , ezután szállítószalaggal borítottam be a vödröket

– kezdi Nóra.

Aztán ezt a vödörrel együtt átfúrta, hogy bele tudja rakni a menetes szárat, amire a kezek kerültek, majd graffiti sprayvel fújta le őket a kreatív háziasszony.

Galéria
Fotó: Suljovic Nóra

A munkafolyamat

Galéria
Fotó: Suljovic Nóra

Az orrokat, a bajszokat és az övcsatot habkartonból vágta ki, és hogy vízálló legyen, celofánnal beborította őket, majd a celofánt is lefestette. A kabát peremét és az övet, valamint a gallért műbőr anyagból vágta ki, a haj és a kalapperem műszőrből készült, a kezekhez hungarocell gömböket használt Nóra.

Ahhoz pedig, hogy a két hatalmas mesefigura stabilan álljon a lábán a kaput őrizve, a földbe betont öntöttek a kerítés előtt, faléceket helyeztek bele, amire aztán rácsavarozta Nóra a hatalmas diótörőket.

Kiemelt kép: Suljovic Nóra

Lakásunk díszei lehetnek az ötletes adventi naptárak
Megszépíti a várakozást egy-egy kedves üzenet vagy finom édesség az adventi naptárba rejtve.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik