Kertünk-Portánk

Csodaszép mesejárdát készített a matematika tanárnő

Olyat alkotott, amiben kicsit benne van az élete.

Képzeljük el, hogy egy matematika-kémia szakos tanárnő a számok világából hazatérve a természet, a fotózás és a kreativitás művésze lesz. És most képzeljük el, hogy ez a valóságban is így történik. A Bátonyterenyén élő Kakuk Erika már gyerekkora óta a fotózás megszállottja. Kedvenc témája azóta is a természet és az állatok.

Talán lakhelyéül sem véletlenül választott természetközeli, erdős-ligetes otthont, ahol nap, mint nap vendégei az erdő vadjai. Hogy semmiképp se maradjon le a mesés pillanatokról, még vadkamerát is felszerelt kertjébe, így csodálni tudja őket anélkül is, hogy megzavarná az életüket.

Kakuk Erika

Amikor pedig fényképezőgépet ragad, akkor a közeli helyeken fotózza kedvenceit.

Kakuk Erika

Minden természetben töltött perc egy csoda. A reggelek vagy a koraesték  látványa önmagában is lenyűgöző, de mikor a környék vadjai, a dámok, az őzek vagy éppen a rókák megjelennek egy-egy tisztáson, az leírhatatlan élmény.

A tanárnő a fotózás mellett alkotással is tűzdeli napjait. Nem is akárhogyan.

Kakuk Erika

Már régi vágyam volt, hogy egy járdát készítsek, amolyan erdei meséset, ami kicsit jellemzi az életemet, amiben benne vannak azok az elemek, virágok, állatok, akiket szeretek.

Ahogyan Erika jellemezte, a mesejárda 8 nap alatt készült el. A kavicsok nagy részét egy helyi betonüzemből szerezte, a fehér és bordó kavicsot pedig kertészetben vásárolta. Ahogyan a fotókat nézzük, valóban mesés lett.

Galéria
Kakuk Erika
Kapcsolódó
Életre kelt kövek, avagy 21 inspiráló ötlet a kavicsfestéshez
Kavicsfestés: mikor a kreatív, élményteli elfoglaltság eredménye is elvarázsol.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik