Mozaik

Mozifilmhez épült, sosem rombolták le Popeye faluját

Miután egy mozifilm elkészül, a bonyolult és drága díszletet általában kidobálják vagy teljes egészében elhanyagolják. De a Popeye 49 millió dolláros bevétellel zárt 1980-as verziójának helyszíne a mái napig áll. A máltai Anchor Bay közkedvelt turistaközpont lett a híres tengerésznek köszönhetően.

Fotó: Paramount
Fotó: Paramount

Miért evett Popeye annyi spenótot?

Tény, hogy a filmet sokan csalódottan nézték, elmaradt a várakozásoktól, de az egyedi díszlet mégis jó benyomással volt a mozisokra.

A páratlan design – melyet a semmiből, hét hónap alatt húztak fel – Wolf Kroeger nevéhez fűződik.

Most már Popeye Village – magyarul Popeye Falu – néven ismert a tengerparti település és az egyik legnépszerűbb állomása a Máltába utazóknak.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Nagyobb siker lett látványosságként, mint maga a film. Apró halászházak voltak egykoron a parton, semmi több. Még az anyagokat is külföldről kellett beszállítanunk az építkezéshez. Számtalan nagyobb teret alkottam már meg mozis felkérésekre, de csak ezt nem rombolták le. Imádom

– mondta Kroegar a Business Insidernek.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Meglepő módon ugyanakkor eredendően teljesen másként nézett ki a helyszín. Sötét volt, hogy a színészek színpompás jelmezei jobban kitűnjenek a közegből. De a helyiek azóta engedélyt kaptak a festésre és teljesen új arcot kapott a falu.

Galéria
Fotó: Instagram
Olvasói sztorik