Mozaik

Életre kelt mesebirodalom a vályogból épült szálloda

Írtunk már a hernádszentistváni ökocentrum szívében magasodó dombházról, egyedi formavilágú nádfedeles házról és sziklába vájt álomotthonról is, de most új kedvencünk lett.

21 évvel ezelőtt egy német szobrász, Martin Stratker szerelembe esett egy bolíviai nővel és úgy döntött, hogy a Titicaca tó partjainál, Copacabana városában telepedik le.

Képzelőerejére sosem lehetett panasz, költözése után pedig úgy döntött, megvalósítja álmát: egy furcsa de annál csodálatosabb szállodát. A bútorokat egyesével, kézműves munkával formálták meg, a főzőlapok sárból készültek.

Galéria
Fotó: Inhabitat

A ház egyedi formájának köszönhetően már távolról kiszúrható és visszaadják Martin organikus építészet iránti szenvedélyét is.

A Las Olas (Hullámok) névre keresztelt hotelt főként vályogból, valamint a telken található kövekből, fából és sárból építették fel. Nyolc éve nyitott meg huszonegy szobával, a forró zuhanyt pedig a tetőn elhelyezett napenergiával működő vízmelegítők biztosítják.

Minden szobához külön kerthelyiség tartozik. Ezekben őshonos virágfajok nyílnak, amiket a szálloda szűrt vízével locsolnak. Kikapcsolódásra is tökéletesen alkalmas a szállás: több függő- és napozóágyat, kőasztalt és tűzgödröt kialakítottak a helyen.

Galéria
Fotó: Inhabitat

A lakosztályokat természetes fény árasztja el, minden saját kézzel készült, beleértve az ágyakat is, hogy passzoljanak a falak formáihoz. Az összes apartmannak saját nappalija, konyhája, hálószobája és fürdőszobája van.

Ilyen az, mikor az ember – ha csak néhány napig is -, de tényleg együtt él a természettel.

És még vályogházak:

(Inhabitat)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik