Mozaik

Kényeztető öreg ház a festői Bledi-tó partján

Egy pillanat műve meglátni és megszeretni.

A szlovéniai Bledi-tó látnivalóit és kínálatát böngészve pillantottuk meg a 2016-ban teljesen felújított Old Bled House (Öreg Bled HÁZ) szálláshelyet, mely elragadó fotóival képzeletben nyomban a tó partjára röpített bennünket. Azt már korábban tudtuk, hogy télen is gyönyörű a táj, íme a „bizonyíték:

Meseországba repít a téli reggelen a Bledi-tó
Nem véletlenül fogad egymilliónál is több turistát a szlovéniai település.

Az is közismert, hogy a Bledi-tó évszaktól függetlenül Szlovénia egyik legnépszerűbb turistalátványossága.

Bled és környéke

Ami Bledet és környékét különlegessé teszi, az a természet. A legszebb formák alakultak ki itt, leheletnyi finomsággal és gyönyörű színekbe öltöztetve.  Végigszáguldani a tó kékes-zöld felszínén, meglátogatni a szigetet, amelyet benőtte a növényzet, sétálni a  Radovna folyó szurdokában, leereszkedni a rejtélyes karszti barlangba, felmászni a környező hegyekre és fennsíkokra, valamint megtekinteni a Triglav Nemzeti Park érintetlen természetét – mind felejthetetlen élmény.

Itt minden adott a biztos pihenéshez, kikapcsolódáshoz – olvasható a vendégcsalogató weboldalakon. Az Old Bled House fotóit nézegetve az is bizonyos, hogy nem csupán a környék, hanem a szálláshely is egykönnyen kikapcsolja az embert a hétköznapok rohanásából.

Mi bevállalnánk. És Te?

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik