Mozaik

Ezer négyzetméteren ültetett illatos virágot vak feleségének

Az odaadó szeretet és örök szerelem mementója a gyönyörű virágmező.

Éveket töltött a férj több ezer illatos rózsaszínű virág elültetésével, hogy örömöt szerezzen vak feleségének, írja a brightvibes.com.

Amikor felesége, Yasuko megvakult, és emiatt elveszítette korábbi életkedvét, Toshiyuki Kuroki, a szerető férj virágzó paradicsommá alakította át a kertjüket, hogy a felesége nap mint nap érezhesse-szagolhassa a csodás illatukat.

Galéria
Fotó: Facebook/Yoshiyuki Matsumoto

A shibazakura, vagyis a „földi cseresznyevirág”teljes pompájában virágzik Kuroki kertjében Shintomi-cho városkában a Miyazaki közigazgatási térségben. Évente akár 7000 ember is eljön ide, hogy megcsodálja a gyönyörű virágzást.

Fotó: Facebook/town.shintomi

25 éve, hogy cukorbetegsége miatt megvakult a feleség, és a látásával az életkedvét is elveszítette. Toshiyuki látta pompázni a rózsaszín virágokat a nővére kertjében, és akkor megfogadta, hogy felvidítja a feleségét.

Bezárta a tejfarmot, és teljes egészében a kertjükre koncentrált. Kivágott 300 cédrusfát, és kiásta azok gyökereit is, és elültette az így megtisztított 1000 négyzetméternyi területen a virágmagokat.

Fotó: Facebook/Yoshiyuki Matsumoto

A férj igazi úriemberként 1000 négyzetméternyi szeretet ajándékozott szerelme bizonyságául a vak feleségének. Nem is csoda, ha a látványos gesztusnak a csodájára járnak a környéken lakók is.

A kert évről évre gyarapodott, a virágok növekedtek. Mostanra teljes pompájában virágzik a shibazakura a japán birtokon.

Kiemelt kép: Facebook/town.shintomi

Íme a világ legszebb virágoskertjei és vadvirágmezői
A természet ontja magából a csodákat, tavasszal és nyáron különösen bőkezű velünk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik