Mozaik

Hármas ikreket hozott a Jézuska Kecskemétre

Ennél szebb ajándékot el se képzelhettek volna a szülők karácsonyra.

Hazamehettek a kórházból a 2019. november 7-én császármetszéssel született kecskeméti hármasikrek, Zoltán, Tamás és Ádám, tudósított a drinfo.hu.

A várandósság 34. hetében érkeztek meg az apróságok szüleik nagy örömére, és a koraszülöttségre való tekintettel inkubátorban töltötték az első élethetüket. A karácsonyt viszont már otthon ünnepli együtt a család. Igaz, kicsit korábban érkezett a vártnál a karácsonyi ajándék, de ennél szebb ünnepet nemigen lehet elképzelni, a szülők tökéletesebb karácsonyi ajándékot aligha kívánhattak volna.

Fotó: Nagyné Szigeti Dóra

Edina összesen hét hetet töltött a kórházban, a várandósság 30. hetétől kezdve. A babákat világra segítő szülész főorvos, Dr. Temesváry Béla elmondta, mindez óvintézkedés volt. A várandósság előrehaladtával, illetve ikerterhesség esetén nő a kockázata a terhességi mérgezésnek.

Csodálatos érzés volt, amikor a mellkasomra tették őket

– mesélte az édesapa, Csenki Zoltán.

Fotó: Nagyné Szigeti Dóra

Nagyon fontos az azonnali testkontaktus, emiatt az édesapa mellkasán érkeztek meg a hármasikrek a szülőszobáról a koraszülött részlegre

– mondta el  Dr. Kelemen Edit főorvos.

Az ikrek közül Zoltán érkezett elsőnek 44 centiméterrel és 2150 grammal, édesanyja, Csenkiné Hajagos Edina elmondása szerint a csöppség nemcsak nevében, de külsejében és temperamentumában is az apukájára hasonlít. Másodikként Tamás sírt fel, a maga 43 centiméterrel és 1870 grammjával az édesanyjára ütött: törékeny és világos bőrű. Harmadiknak Ádám jött a világra, 42 centiméterrel és 2100 grammal.

Fotó: Nagyné Szigeti Dóra

Zoltán és Edina elsőgyerekes szülőknek készültek, így kicsit megszeppentek az első pillanatban, amikor kiderült, hogy rögtön három apróság érkezik.  De nem maradnak segítség nélkül, átmenetileg a nagyszülőknél laknak majd, de a Kecskeméti Önkormányzattól is kapnak egy „Szupernagyi”elnevezésű támogatást.

Fotó: Nagyné Szigeti Dóra

Az utolsó napokat a család a kórteremben együtt tölthette, az apuka is beletanulhatott a babázásba kicsit, hisz nagyon fontos, hogy minél korábban részese legyen a babák ellátásának ő is az édesanya mellett.

A kórház képviseletében Dr. Kelemen Edit, a Koraszülött Részleg vezető főorvosa és Dr. Temesváry Béla szülész-nőgyógyász főorvos búcsúzott az immár ötfős családtól.

Kiemelt kép: Nagyné Szigeti Dóra

Első karácsonyukra készülnek az ötös ikrek
Fényképeikkel kívánnak mindenkinek boldog karácsonyt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik