Mozaik

Különleges barátra talált a játékos husky

Elcsatangolt otthonról, és egy szarvassal múlatta az időt Koda, a nőstény kutyus.

Az egyik legrosszabb érzés a világon, ha a szeretett háziállat elcsavarog otthonról, és fogalmunk sincs, merre jár, mit csinál. Rachel Howatt jól ismeri ezt az érzést, írja a Bored Panda.

Fotó: Rachel Howatt/Facebook

Tavaly decemberben Rachel husky kutyusa, elkóborolt otthonról, és csak pár nappal később tért haza Manitobába, kanadai otthonába, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.

Mindenütt kerestük, de sehol nem találtuk.  Mégis bíztam abban, hogy hazatér, mert nagyon okos kutyus. Szerencsére így is történt, baj nélkül hazatalált

– mesélte el Rachel a médiának később.

Fotó: Rachel Howatt/Facebook

Miután Koda hazatért, Rachel úgy döntött, a szomszédja házánál lévő, az erdőben elhelyezett nyomkövető kamerát segítségül hívja, és kideríti, merre csavargott kedvence.

Fotó: Rachel Howatt/Facebook

A felvételek megtekintése nem kis meglepetéssel szolgált a kíváncsi gazdi számára. A kamerák ugyanis nemcsak Kodát, hanem új barátját, a hím szarvast is rögzítették, amint a játszópajtások együtt múlatják az időt. A felvételeken jól látszik, ahogy a szarvas  leereszkedik a nőstény husky mellé, vele eszik, szaglásznak, és együtt csatangolnak. Koda önfeledten játszik az új barátjával, akit egyáltalán nem zavar a társasága.

Fotó: Rachel Howatt/Facebook

Számomra és a kutyusom számára is nagy dolog volt ez, hisz a kamera felvételein látszik, hogy több mint 12 órát töltött együtt a két állat, sőt az egyik felvételen egy második szarvas is csatlakozott hozzájuk

– nyilatkozta Rachel.

Kiemelt kép: Rachel Howatt/Facebook

Íme nyolc ismeretlen, de roppant cuki kutyafajta
Magyarországon nincsenek a top 10-ben, de nagyon barátságosak és szerethetők.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik