Mozaik

Körülnézett a Balatonnál a világjáró cica

Ahol rájuk esteledik, ott megszállnak, és amikor kedvük van, tekernek tovább.

Nala, a bosnyák cica és gazdája, az ír Dean Nicholson még márciusban Boszniából érkeztek kerékpáron Magyarországra. Baján szálltak meg, majd Budapest felé vették az irányt, ám a koronavírus-járvány miatt Sukorón ragadtak. Ott töltötték a karantén hónapjait, a napokban pedig a Balaton körül tekertek, írta a Like Balaton.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I’d love to know what goes through her head when we are out on the bike… ❤

1bike1world (@1bike1world) által megosztott bejegyzés, Jún 1., 2020, időpont: 11:43 (PDT időzóna szerint)

Dean Nicholson hegesztőként dolgozott Írországban, aztán 2018-ban úgy döntött, feladja addigi életét, kerékpárra pattan és felfedezi a világot. Hű társa egy cica, Nala lett, akit Boszniában járva fogadott maga mellé.

A kóbor kiscicán megesett a bringás szíve, amikor nyávogva ételért kuncsorgott a semmi közepén. Megetette, néhány napig gondoskodott róla, majd úgy döntött, viszi magával további útján. Betette a táskájába, s bár aggódott, hogyan fogja teljesíteni a célkitűzését, gyorsan kiderült, hogy Nala egy bátor cicus és semmiben nem akadályozza

– olvasható a portálon.

Nala hol a gazdi vállán, hol a kerékpár kis kosarában ücsörög fegyelmezetten. Ahol rájuk esteledik, ott megszállnak, és amikor kedvük van, tekernek tovább, de naponta csak annyit, amennyi jólesik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

😻😻😻

1bike1world (@1bike1world) által megosztott bejegyzés, Máj 14., 2020, időpont: 11:22 (PDT időzóna szerint)

Dean Nicholson az utat Nala kívánsága és igényei szerint alakítja. Tavaly ősszel például azért töltöttek hónapokat Albániában, mert a cica fertőzést kapott és a gazdi jobbnak látta, ha egy helyben lábadozik. A férfi így alkalmi munkákat is vállalt, hogy ne okozzon fennakadást a világjárásban az egészségügyi szünet.

A cicusnak Magyarország a tizedik ország, ahol jár, Dean Nicholson pedig a 18. országot “teljesíti” Magyarországgal.

Hamarosan Ausztria felé veszik az irányt, arról pedig, hogy a Balaton északi partján is nagyon jól érezték magukat videó is készült.

Kiemelt kép: Instagram/1bike1world

Gördeszkázik a világ legokosabb macskája
Bármit megtanul egy cica, ha van kedve hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik