Virágzó vidékünk

Kiskunmajsán idén húsvétkor is fantasztikus élmények várják a vendégeket

A sokak által kedvelt programokon túl az éjszakai fürdőzés sem marad el.

Az idén 35. alkalommal rendezik meg a Húsvéti Kempingtalálkozót és XVIII. Batisz Zsigmond Emléktúrát Kiskunmajsán. Az sokak által kedvelt program ebben az évben is többeket csalogat a népszerű kempingbe és a közvetlen szomszédságában lévő termálfürdőbe.

Nagypéntek

Érkezés, regisztráció, vendégek baráti fogadása

18:00 órától Szentmise a Római Katolikus Templomban

19:30-24:00 Éjszakai fürdőzés

Nagyszombat

10:00 órától ünnepélyes megnyitó, emléktábla koszorúzás, fellép a BRASSDANCEzenekar

10:00-13:00 – kemencében sült kenyérlángos

18:00 órától közös tábortűz és szalonnasütés – a kempinges tűzrakóhelynél

19:30-24:00  – éjszakai fürdőzés

20:00 –  feltámadási szentmise a Római Katolikus Templomban

Gyerekeknek és felnőtteknek folyamatos játék, sétakocsikázás, kézművesfoglalkozás, állatsimogató.

Húsvét vasárnap

9:00 – szentmise a Római Katolikus Templomban

18:00 – zenés táncos est a sörpavilonban. Az élőzenét szolgáltatja a Virág-Nagy Duó.

19:30-24:00 –  éjszakai fürdőzés

Húsvét hétfő

Húsvéti locsoló legények látogatása a kempingben, fürdőben.

10:00 órától húsvéti kézműves játszóházi foglalkozás a fürdőben.

Kirándulási lehetőségek

Petőfiszállás, Pálosszentkút Kegyhely

Több száz éves búcsújáróhely, pálosok kolostora és itt található a híres Mária-múzeum. A régi kolostor épület Mária-múzeumában nemcsak a kegyhellyel, hanem a Mária tisztelettel kapcsolatos tárgyi emlékek láthatók a világ minden tájáról szobrok, rózsafüzérek, képek és könyvek.

Szank, Kiskun Emlékhely

A történeti emlékpark a középkorban, a 13. század közepén Magyarországra költözött keleti eredetű népnek, a kunoknak állít emléket. Igény esetén korlátozott számban kerékpárokat is  tudnak biztosítani.

Bodoglár, Tartós szegfű tanösvény

Kiskunmajsa határában található a tartós szegfű egyik élőhelye, a bodoglári homokbuckák területe. A fokozottan védett tartós szegfű hazánk bennszülött növényfaja, amely kizárólag a Duna–Tisza közén fordul elő. Egyik legnagyobb állománya Bodoglár térségében található.

 

Kiskunhalas, Thorma János Múzeum – az Év Múzeuma 1998 és 2018

A Bay Gyűjtemény és a Thorma Galéria az ország egyedülálló és legnagyobb nagybányai művészeti kiállítása. A Bay Gyűjtemény 32 nagybányai festő és 3 szobrász 70 alkotását mutatja be.

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – Feszty-körkép otthona

A hatalmas területen fekvő park több látványosságot is kínál. Feszty-körkép, több interaktív kiállítás, Árpád-emlékmű, Csete-jurták, Skanzen, Nomád-park.

2019-ben avatták fel az első Kárpát-medencei magyar országgyűlésnek emléket állító Árpád és vezérei szoborcsoportot, melyet Kligl Sándor szobrászművész készített.

A Jonathermál szállás- és termálfürdő lehetőségei

A fürdő mellett, a motellel közös mintegy 50.000 négyzetméter zöld területen fekszik a kemping, amely egész évben nyitva áll a vendégek előtt. A várostól mintegy 3 kilométerre fekvő terület természetközelségével, csendességével hozzájárul a kellemes kikapcsolódáshoz, pihenéshez.

A parkosított környezetben egyidejűleg összesen 200 kempingegység kényelmes táborozására nyílik lehetőség. Kempingünk sajátossága, hogy vendégeink nem előre kijelölt kempinghelyeket bérelnek nálunk, hanem mindenki saját maga választhatja ki, hol szeretné leállítani lakókocsiját, hol veri fel sátrát, így mindenki olyan természeti körülmények között pihenhet, ami neki a legkellemesebb az adott körülmények között.

Baráti társaságoknak, diákcsoportoknak pénztárcakímélő és a régi iskolai táborok hangulatát idéző, telepített katonai sátraink, melyek egyenként 6-12 fő kényelmes elszállásolását teszik lehetővé. A sátrakban ágyazott emeletes ágyak várják a vendégeket.

Motelükben egy-, két- és háromágyas szobák találhatók, amelyek közül az egy- és kétágyas szobákba egy-egy pótágy behelyezésére is lehetőség van, így egyidejűleg összesen 128 főt tudnak motelszobáikban elszállásolni. Négy blokkba rendezve 24 felújított és 20 nosztalgikus hangulatú szoba várja a vendégeket.

A motel közvetlen szomszédságában kapott helyet 13 db családi összkomfortos faház. A házak 4 helyiségből állnak, kettő hálószoba – az egyik szoba emeletes ágyas, a másik szobában 2db 1 személyes ágy van, amik összetolhatók -, fürdőszoba, lakó-előtér  és konyha.

Manapság újra divatba jön a lakókocsis üdülés, mely kényelmes, hangulatos és olcsó szálláslehetőséget biztosít. Vendégeik mostantól ezt a szálláslehetőséget is kipróbálhatják kempingünkben. Lakókocsi parkunk tovább bővült 2 személyes, 4 személyes és 5 személyes lakókocsikkal.

Szeretettel vár minden érdeklődőt a Jonathermál Kiskunmajsán.

További információk a Jonathermál Zrt. honlapján.

Szponzorált tartalom

A cikk a Jonathermál Zrt. támogatásával készült.

Hazánk gyógyvizeinek jótékony hatása 8 területen is mutatkozik
Nyolc nagyobb csoport létezik, érdemes megismerni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik