Virágzó vidékünk

Levendulaszüret után gyógyfürdő várja a látogatókat Kiskunmajsán

Kiskunmajsa egyre népszerűbb hely. Virágzó programokkal, gyógyító fürdővel, élményteljes időtöltéssel vonz minden e térségbe látogatót.

A Lópofa Csárda  területén az idei évben  június 26-án és 27-én rendezik meg a már hagyományosnak mondható Levendulaszüret és Kézműves kirakodóvásárt.  A Jonathermál Zrt. szervezésében immár sokadszorra várják a levendula szerelmeseit  helyi termékekkel, kézműves bemutatókkal, természetesen most az érvényes járványügyi szabályok betartásával.

Sokak örömére a helyszínen kapható arató tasakokban, táskákban  lehetőség lesz levendulát szüretelni, a szedéshez előzetes regisztráció sem szükséges. A családias hangulatú rendezvényre helyből és az ország különböző pontjairól érkeznek kézműves iparművészek, akik hangulatos kirakodóvásárral és bemutatókkal várják az érdeklődőket.

A lilában pompázó levendulamezőn hangulatos fotókat készíthetünk magunkról, szerelmünkről  vagy családunkról, a fák hűs árnyékában pedig ínyenc falatokat és levendulás rozé fröccsöt kóstolhatunk.

Mi mindenre gyógyír a levendula?

Hatásosságát nyugtalanság, álmatlanság és emésztési panaszok kezelésében tudományos bizonyítékok is igazolják. Nyugtató, elalvást segítő hatása nem csak az illóolaj inhalálásával érvényesül, teaként alkalmazva (1-2 kávéskanálnyi virágzatból készítsünk egy csésze forrázatot), illetve az ellenőrzött, gyógyszerkönyvi minőségű illóolajból 1-4 csepp kockacukorra cseppentve fogyasztva hasonló hatást vált ki. Nyugtató fürdőhöz 20-100 g levendulavirágból készítsünk 2 liter főzetet, majd adjuk a fürdővízhez. Az elalvást segítő, valamint molyriasztóként is felhasznált levendulapárnák Európa-szerte népszerűek.

Újabb kutatások szerint a levendulavirág ígéretes antibakteriális, antioxidáns, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású.

Egész évben várja a fürdőzni vágyókat a háromgenerációs fürdő

Miután leszüreteltük kedvenc virágunkat csobbanjunk egyet a Jonathermál  Gyógy- és Élményfürdőben, ahol minden szolgáltatás egy jeggyel vehető igénybe. A csodásan parkosított  strandon megújult gyógyvizes szabadtéri körmedence, kül- és beltéri termálvizes gyógymedencék, élményfürdő, csúszdapark, hullámmedence, gyermekpancsoló várja a betérőket.  Minden héten pénteken és szombaton élvezhetjük az éjszakai fürdőzés hangulatát is.

Ha valaki szállást szeretne igénybe venni, annak jó szívvel ajánljuk  a Jonathermál Motel, Kemping változatos szálláskínálatát.

A motelben egy, két és háromágyas szobák találhatóak, amelyek egy része klímával felszerelt.. A motel közvetlen szomszédságában kapott helyet 13 db családi összkomfortos faház. Végezetül, ne felejtsük, hogy újra divatba jött a lakókocsis üdülés, ami kényelmes, hangulatos és olcsó szálláslehetőséget biztosít. A vendégek ezt a szálláslehetőséget is kipróbálhatják a kempingben.

Szeretettel vár minden érdeklődőt a Jonathermál, Kiskunmajsán.

Szponzorált tartalom

A cikk a Jonathermál Zrt. támogatásával készült.

Kapcsolódó
Isteni finomságok levendulával
Ínycsiklandó finomságok készülhetnek levendula hozzáadásával.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik