Virágzó vidékünk

Hamarosan megnyílik Erdély legújabb gyógyfürdője

facebook/fontana borsec
facebook/fontana borsec
Visszahelyezik a nagy múltú települést Erdély turistatérképére.  

December közepén új fürdőkomplexum nyílik Borszéken írták a település oldalán.

Egykor virágzó idegenforgalmi központja volt az erdélyi gyógyturizmusnak a borszéki fürdő, majd a 2000-es évek elején megszűntek a gyógyászati kezelések. A település vezetői 2010-ben döntöttek egy új wellness-központ létesítéséről, melynek kivitelezése anyagi források hiányában nehezen zajlott. A napokban befejeződtek a munkák, így hamarosan megnyílik a fürdőkomplexum.

A 9 millió eurós beruházás legnagyobb részét a Regionális Fejlesztési Minisztérium biztosította, amely 13,5 millió lejt különített el erre a célra.

December 15-én lesz a hivatalos átadó, másnap a nagyközönség birtokba veheti a Fontana Gyógyfürdőt. A fürdő erősségei a rendkívül kidolgozott terápiák, balneo, fizio- és kinetoterápiás felkészültséggel rendelkező terapeuták, változatos és hatékony berendezések.

A borszékiek vonzóvá szeretnénk tenni a létesítményt a családosok számára is, ezért az elképzelések szerint a 6 éven aluli gyerekek díjmentesen léphetnek a fürdőbe. A belépők ára 50-100 lej között váltakozik majd, attól függően, hogy 3 órás, 6 órás vagy egész napos jegyet váltanak ki az érdeklődök.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik