Virágzó vidékünk

Népes forgatag színesíti Pécsvárad folklórkincsét

kótsch petra
kótsch petra

A Pécsváradi Leányvásár több mint 300 éves hagyományra visszatekintő népművészeti és közéleti esemény, a régió csodás folklórkincsének része, ahol a múlt és a jelen összeér. Idén már az ötvennyolcadik Pécsváradi Leányvásárra kerül sor október 18. és 20. között.

Ahogy a régmúltban, úgy a közelgő fesztiválon is a hagyományokra épül minden, a Leányvásár forgatagában egymást érik majd a szebbnél szebb és értékesebb hagyományőrző programelemek.

Lesz lélekmelegítő népzene, csodás népviseletbe öltözött sokadalom, népdalverseny, néptáncbemutató, lovaskocsis ébresztő, népi kézművesek vására, műsorral készülnek a helyi kulturális csoportok, zárásként pedig egy gyönyörű közösségi össztánc, a “karikázó” zárja a Leányvásárt.

Az egész napos színes forgatagot esténként koncertek zárják: pénteken a Margaret Island és Fenyő Miklós, szombaton a Bagossy Brothers Company és a Parno Graszt zenél majd.

A képre kattintva galériánkban – Kótsch Petra felvételeinek segítségével – a korábbi évek hangulatába “kóstolhatunk” bele.

Galéria

A régi szép emlékeket idézi meg az alábbi kedvcsinálós filmecske 3 pécsváradi generáció szereplésével.

Kapcsolódó
Sárközi népviseletet öltött a Pécsváradi Leányvásár legszebb lánya
A Pécsváradi Leányvásár több évszázados hagyományra épül, mely az ország egyik leggazdagabb népművészetét létrehozó környékbeli magyarokhoz kötődik.
Olvasói sztorik