Mozaik

Rangos természetfotós pályázatot nyert egy magyar nő: ezzel a képpel tarolta le a mezőnyt

Nő és magyar abszolút győztese sem volt még soha a spanyol szervezésű MontPhoto természetfotós pályázatnak. Eddig.

A Turista Magazin cikke szerint Szabó Irma duplán történelmet írt, ugyanis a 2024-es kiírást ő nyerte meg.

Az idei MontPhoto pályázatra 67 ország 1120 fotósa küldött be képeket, és a beérkezett 12 600 képből Szabó Irma izgalmas fotója vitte el a pálmát.

Szabó Irma az Emlősök kategóriában ért el első helyezést, a MontPhoto pályázatán őedog mindig a kategóriagyőztes képekből emelik ki az adott év abszolút győztes fotóját, és ez most is így történt.

MontPhoto / Szabó Irma

Irma, és szintén természetfotós férje, Szabó Géza Attila részt vett az október 6-án Lloret de Mar-ban tartott díjátadón, ahol a szervezők örömüket fejezték ki, hogy végre egy női fotósnak adhatták át a pályázat nagydíját. Irma díjnyertes képét egy lesből készítette, ahová már több éve visszajártak, hogy éjjel készíthessenek fotókat az őzekről.

A legutóbbi évben Irma úgy érezte, kéne valami plusz a sima őzfotókhoz képest, így elkezdett kísérletezni a hosszú záridővel. A fotó különlegessége az, hogy végig folyamatos fényforrás világított, tehát nem vakuval történt az őz „kimerevítése”. Ebben az esetben az őz szép egyenletesen sétált, majd megállt, szembefordult, és másodpercekig mozdulatlan maradt, így sikerült ezt a bravúros és művészi képet elkészíteni, olvasható a cikkben.

A magyarok egyébként nagyon szépen szerepeltek a versenyen, többen is helyezést értek el, ezeket a képeket itt tudod megtekinteni.

Kapcsolódó
2024 legviccesebb természetfotói: lehetetlen nevetés nélkül végignézni a 40 döntőst
Ha valakinek mosolyt szeretne ma csalni az arcára, ezt a cikket küldje el neki.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik