Mindent tudsz a virágporról? Szerintünk nem

A virágpor egyike a legtartalmasabb és legtisztább természetes élelmiszereknek, hihetetlen táplálkozási és gyógyászati értéke évszázadok óta ismert.

“A virágpor titkai tulajdonképpen a növényvilág titkai, melyeket a természet az emberiség rendelkezésére bocsát, hogy az sok-sok betegségtől megszabaduljon.” Alin Caillas

A virágpor mindenki számára nagy lehetőséget tartogat, legyen szó betegségről vagy az betegségmentes, hosszú életről. A nyersvirágpor oldal segítségével most bemutatjuk a virágpor sokak által nem ismert különlegességeit és tulajdonságait.

Néhány érdekesség 

Fotó: purebeeworks.com

A virágpor rendszeres fogyasztásával a következőket tapasztalhatjuk:

Fotó: whyfiles.org

Ajánlott természetes állapotában fogyasztani.

Megjegyzés: A virágpor az arra érzékeny személyeknél allergiás reakciót válthat ki. Első fogyasztása előtt érdemes allergiatesztet végezni: kevés virágport néhány csepp vízzel összekeverni, majd azt a csukló belső részére kenni. Amennyiben a bőrfelület kipirosodik, biztosan tudhatjuk, hogy pollen-érzékenyek vagyunk.

A fent leírtak leírtak jelentős része, leginkább a nyers virágporra vonatkozik, a szárított virágpor a szárítás során sokat veszíthet képességeiből.