Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Minden apróság számít, tégy te is valamit a bolygóért!

A Föld napját először 1970-ben az Amerikai Egyesült Államokban ünnepelték. A jeles nap életre hívója Denis Hayes egyetemista volt, aki 1970. április 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében és megalapította az Earth Day Network-ot, azaz Föld Napja Hálózatot. A mozgalom jelmondata:

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Hayes kezdeményezésével az elmúlt 46 évben nem kevesebbet ért el, minthogy világszerte több mint 190 országban, több ezer szervezet vesz részt a Föld napja mozgalom programjainak lebonyolításában.

Magyarország 1990-ben csatlakozott a mozgalomhoz. Az eltelt 26 évben hazánkban is évről évre egyre többen érzik úgy, hogy legalább megpróbálják – és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek valamit a környezetért.

 Elgondolkodtató tények

Mintegy 800 millió ember nélkülözi az egészséges és elegendő ivóvizet, és becslések szerint számuk 1,8 milliárdra nő 2025-ig.

Egyes szakemberek szerint a biodiverzitás jelenlegi pusztulása a földtörténet során eddig soha nem tapasztalt, katasztrofális ütemben folyik.

A világ hústermelése közel kétszer annyival nőtt az elmúlt 50 évben, mint a Föld népessége.

Évente 41,8 millió tonna, többségében súlyosan szennyező e-hulladék keletkezik világszerte.

Mit tehetünk?

Mielőtt nagy dolgokban kezdenénk gondolkodni, kezdjük kicsiben. Kis változtatásokkal is fenntarthatóbbá tehetjük a körülöttünk lévő világot.

Ha megfogadod, hogy fát ültetsz, biztonságosabb terméket vásárolsz vagy újrahasznosítasz a Föld napján, akkor máris sokat tettél bolygónk jövőjéért.

Forrás/fna.hu, mtvsz.blog

Fotók: pixabay.com