Életmód

5 remek játék családi nyaralásra

Összeszedtünk néhány olyan játékot, amivel a szabadban, esős idő esetén pedig zárt térben is le lehet kötni a gyereket, és még a család is jól fog szórakozni.

Társasjátékok

Rengeteg van belőle, de jót találni köztük már nem annyira egyszerű. A Stone Age junior nevű játék 2016-ban kiérdemelte az év gyerekjátéka címet. A játék folyamán kunyhókat kell építeni, az ehhez szükséges anyagokat pedig össze kell gyűjteni.  Az Imagine szintén nagyon népszerű, de 6 éves kor fölötti gyerekkel érdemes játszani. Maga a játék rengeteg átlátszó kártyából áll, amiken különféle ábrák, formák és vonalak vannak. Ezekkel a kártyákkal kell a különböző szavakat megmutatni. Olyan, mint egy modern Activity.  Végül pedig egy magyar társasjáték, az Azaki, ahol különböző Azaki-feltételeket kell teljesíteni a valóságban, hogy megszerezzük a lufikat. Ezek a kártyák mozgásra, futásra, papírhajtogatásra és egyéb feladatokra ösztökélnek.

Mágneses játékok

Ezek azért jók, mert akár út közben, az autóban is játszhat velük a gyerek. Ma már van belőle társasjáték, képalkotó, logikai játék és építőjáték is. Így kortól és nemtől függetlenül is meg lehet találni a gyerek érdeklődésének a legmegfelelőbbet.

Szabadtéri játékok

Gyerekes családok szinte el sem indulnak nyaralni valamilyen szabadtérben is játszható játék nélkül. A homokozó szetten, tollaslabdán és focilabdán kívül remek program a papírsárkány eregetés, kiránduláskor főleg. Strandra, fürdőbe még a twister is jó megoldás, csak készüljön fel, hogy a bénázást mások is látni fogják. Kiránduláskor pedig adjon a gyerek kezébe egy nagyítót, sokkal jobban le fogja kötni a gyerek figyelmét, mint gondolná.

Fotó: Thinkstock

Könyvek és füzetek

A gyerek korától és érettségétől függően könyveket és foglalkoztató füzeteket vigyen magával a nyaralásra. Egy színezővel leköthetjük a gyerek figyelmét, ráadásul ott marad a közelünkben, így nem kell folyton lesni, hol játszik éppen.

Modern játékok a technika segítségével

Használja a telefont és az internetet, ha nincs más kéznél. A Google térkép funkciójában jelölje be azokat a helyeket, amiket meg akar nézni a család, majd a hagyja a gyerekre, hogy a térkép segítségével ő navigáljon. Ha pedig már az adott helyszínen vannak, hirdessen fotóversenyt. Aki a legszebb és legkülönbözőbb helyről fotózza le a család többi tagját, az nyerhet valamit.

Szponzorált tartalom

A cikk a Büki Gyógyfürdő Zrt. támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik