Minden várakozást felülmúlt az ingyenes természetjáró applikáció

Az alkalmazás gyakorlatilag egy mobilos útikönyv, túraútvonalakkal, térképpel, látnivalókkal, beépített segélykérővel.

A Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes túrázó applikációja „Természetjáró” néven érhető el a Google Play Store-ban, és az Apple Store-ban, írta a Turista Magazin.

Az alkalmazás gyakorlatilag egy mobilos útikönyv, rengeteg előre megírt túra ajánlattal, természeti és kulturális látnivaló ismertetőjével, a jelzett utakat is mutató turistatérképpel, túravezetővel és útvonalrögzítővel.

Az applikációt a termeszetjaro.hu tartalmaira épül, így regisztráció után arra is van lehetőségünk, hogy az asztali gép mellett megtervezett és elmentett túraútvonalat követhetjük a terepen a mobilunkkal.

Az app-ban elérhető még a választott útvonalra vonatkozó időjárás előrejelzés, és olyan hasznos eszközök is helyet kaptak benne, mint a magasságmérő, csúcskereső, iránytű, dőlésszögmérő, QR-kód olvasó.

Ha netán bajba kerülnénk túrázás közben az applikációból közvetlen telefonhívás is indítható az aktuális pozíción kijelzésével.

Az érdeklődés a várakozásokat messze felülmúlta: már az első hónapban több mint 50 ezren töltötték le a Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes túrázós alkalmazását.

Kiemelt kép: pexels.com