Életmód

Szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődtek meg az érettségik

Történelminek nevezhető az idei vizsga.

A koronavírus járvány miatt rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődtek meg hétfő reggel, a szokottnál egy órával később, 9-kor a magyar nyelv és irodalommal az idei érettségi írásbelik.

Az iskolák épületében nincs rendőri jelenlét, az intézmények környékén és a közterületeken viszont ők segítik a forgalomirányítást és a rend fenntartását.

Védőmaszkot viselő tanárok készítik elő a tételeket az érettségi vizsga előtt a fővárosi Szerb Antal Gimnáziumban 2020. május 4-én. – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak pedig kesztyűt is biztosítanak. A tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat.

A vizsgákat 1144 középiskolában és kormányhivatalban szervezik meg. Az írásbelikhez több mint 941 ezer feladatlap készült.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyart kedden a matematika, szerdán a történelem, csütörtökön az angol nyelv, pénteken a német nyelv követi. Az érettségi vizsgák május 21-én zárulnak. (MTI)

Kiemelt képünkön védőmaszkot viselő diákok az érettségi vizsgán a fővárosi Szerb Antal Gimnáziumban 2020. május 4-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik