Mindig a lelkek gyógyításával foglalkozott: 80 éves Bagdy Emőke pszichológus

"Ha depressziós, szomorú vagy, akkor a te biológiád, az immunrendszered padlón van."
Kapcsolódó cikkek

Prof. Dr. Bagdy Emőke 1941. augusztus 18-án született Tiszafüreden, Bagdy István református lelkész és Fóris Julianna gyermekeként. Gyermekkorában többször költöztek. Miskolcon érettségizett a Vámos Ilonka, későbbi nevén Zrínyi Ilona Gimnáziumban. 1961-ben feleségül ment Császár Gyula orvoshoz, akitől 1969-ben születtek az ikergyermekei: Császár Zsolt és Császár-Nagy Noémi

Pszichológusként, klinikai szakpszichológusként, pszichoterapeutaként több száz tanulmányt írt, számos könyvet írt vagy szerkesztett, több ezer előadást tartott hirdeti az egészséges lelki működés tanait, állhatatosan mutatja a boldog és a kiegyensúlyozott élet felé vezető utat.

Mindig szerettem tanítani és lelket gyógyítani…  Remélem, sokáig végezhetem ezt a szolgálatot. Mégsem időt kérek a sorstól, hanem csak azt, hogy szabott életidőmben mindig a személyes érdekeltségen túlmutató értelme legyen annak, amit teszek.

Vajon mit teszünk azért, hogy boldogabbak legyünk, és mivel kárhoztatjuk magunkat boldogtalanságra? Miért kritizáljuk egymást megállás nélkül, mikor éppen a bizalom az, amitől szárnyakat kapunk?

A fenti kérdésekre jöjjön egy-két lehetséges válasz, elgondolkodtató mondat Prof. Dr. Bagdy Emőkétől:

Az emberi természet szerint való bal agyféltekénk az okos, racionális, a valósággal való kapcsolatot gondozó, azt okosítanám, és a jobb agyféltekét, ahol az érzelem, a jelentések íródnak, a szánalom, az irgalom, a szeretet, a hovatartozás, a kötődés, ahol minden jóság van, mint minden jóság lehetőség az emberben, azt mind egyszerre fejleszteném.

A kaleidoszkópeffektus azt ígéri: ha egy kicsit elmozdítasz valamit a kedvező irányban az életedben, akkor a nagy egész életmintázat változik meg. Ez pedig nagy esély! Változtass, és élvezd a pozitív hozományokat!

Kapcsolódó
15 bölcs tanács egy nagypapától
Minden pontjával egyetértünk.