Életmód

Mérgező gyomnövénnyel szennyezett zöldbabot hívott vissza az Aldi

pixabay.com
pixabay.com
Aki vásárolt a termékből, mindenképpen vigye vissza.

Újabb termék visszahívására került sor, a Nagyi Titka márkájú liszt után most az Aldi hívja vissza a Gartengold márkájú vágott, gyorsfagyasztott sárgahüvelyű zöldbabot, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

A visszahívásban érintett tételek:
•    31/08/2023 – L1260S2
•    31/08/2023 – L1271S3
•    30/09/2023 – L1289S2

A cég megjelentetett közleményében kéri, hogy aki vásárolt a termékekből, vigye vissza bármelyik magyarországi Aldi áruházba, ahol a vételárat blokk hiányában is visszatérítik.

Aldi

A csattanó maszlagról tudni kell, hogy tropán alkaloidokat tartalmazó, mérgező gyomnövény.

Tölcsér formájú fehér virágjáról és tüskés terméséről lehet felismerni. A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi és a vegetatív idegrendszer működését.

Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak. Élelmiszerekbe a növények betakarítása során, gyomnövényekből eredő szennyeződéssel juthatnak be.

A csattanó maszlagot hallucinogén hatása miatt kábítószerként is használják, többnyire 4-24 óráig tartó öntudatlan, delíriumszerű kellemetlen állapotot okoz, és nagy a túladagolás veszélye, írta meg a telex.hu.

Kapcsolódó
Így vásárolnak zöldséget a magyarok
A falun élők 22 százaléka fogyaszt minden nap zöldséget.
Olvasói sztorik