Erre a 40 utazási élményre vágyunk leginkább

Talán mindenkinek van valamilyen bakancslistája, ha nem is konkrét listaként, de a fejünkben ott motoszkálnak bizonyos dolgok, melyeket szeretnénk megtenni, megnézni utazásaink során.

Sokunk számára a nyaralás és a világutazás jelentik az életünk egyik legfontosabb eseményét. Annyi dolog van, amit látni, megtenni és felfedezni szeretnénk – amint azt a kívánságlisták is mutatják – és ezek óriási szerepet játszanak abban, hogy eldöntsük, hová menjünk, amikor nyaralást foglalunk

– nyilatkozta Martin Lister, a vágyott utazási élményeket vizsgáló tanulmányt megrendelő utazási iroda vezetője.

A tanulmányban megállapították, hogy a felnőttek 65 százaléka annyit szeretne látni a világból, amennyit csak tud – de csak 15 százalékuk gondolja úgy, hogy mindent ki tud pipálni a kívánságlistájáról a költségek, az idő vagy egyszerűen a látni kívánt dolgok mennyisége miatt.

A 2023-as nyaralási „kívánságlista” első három helyén az északi fény megpillantása, az Orient Expresszen utazás és a norvég fjordok felfedezése szerepel. A további helyeken többek között a 66-os úton való vezetés, az afrikai szafari és a Holt-tengeri lebegés áll.

A top 40-es élmény kívánságlista

Kapcsolódó
Így változtak meg az utazási szokásaink
Jellemzően azok az utazások népszerűek, amelyek rövidek, gyors feltöltődést és programokkal teli napokat kínálnak.