A pitypang legendája, avagy ezért ilyen csodás a gyógyító ereje

Egy gyógynövény, amiben összeadódik a Nap, a Hold és a csillagok ereje.
Kapcsolódó cikkek

A pongyola pitypang vagy más néven gyermekláncfű Magyarországon is gyakori évelő növényfaj. Gyakran nevezik egyszerűen csak pitypangnak is ezt a sokoldalú kis csodát. Legendáját egyre többen ismerik. Röviden így szól:

“Isten küldött egy angyalt, hogy megkérdezze a növényeket, hogy nézzenek ki. Mindegyikük szép, piros vagy fehér, nagy virág akart lenni, úgy virítani, mint egy nyári álom vagy kék, mint a tiszta ég. Csak a pitypang nem tudta, milyen szeretne igazán lenni, így az angyal még egy napot adott neki a gondolkodásra.

Imádkozva próbált dönteni. Látta a napot majd úgy döntött, olyan szeretne lenni, mint a nap. Sárga és gyönyörű. Aztán meglátta a holdat, és meggondolta magát. Olyan szeretett volna lenni, mint a hold, fehér, kerek, áttetsző. Aztán felfigyelt a csillagokra, és nagyon megkedvelte őket is.

Amikor az angyal eljött, nem tudta, mit mondjon neki:

– Úgy lennék olyan, mint a Nap, mint a Hold és mint a csillagok. Nem tudok dönteni – sóhajtotta szomorúan.

Így a Teremtő teljesítette minden vágyát. Ezért a pitypang eleinte sárga, mint a nap, majd fehér és kerék mint a hold , és mikor ráfújsz, akkor úgy szóródik szét mint a csillagok. Gyógyító ereje is ezért ilyen erős, mert összeadódik benne a Nap a Hold és a csillagok ereje.”

(Yeshua Paolo Gioiello)

Pixabay/webandi

Pixabayjplenio

Pixabay/artcorestudios

A pitypang mára megosztó növény lett. Míg a legtöbb kertészkedő gyomnövénynek tekinti, mások gyógynövényként ismerik el, amely nem csak betegséget gyógyít, hanem rendszeresen fogyasztott táplálékként az egészségünket is védi.

Fedezzük fel újra szépségét és jótékony hatását! Élettani hatásáról és felhasználásáról korábbi cikkükben írtunk. 

Kapcsolódó
Gyógyító gyomok úton-útfélen és a kertben is
Ezek a gazok kifejezetten hasznosak.