Csopaki bort kínálnak a világ egyik legrangosabb éttermében

Tengeri sügér mellé kínálják egy belga majorság csúcséttermében a Szent Donát Pincészet rizlingjét - írja a welovebalaton.hu.

Tíz év alatt három Michelin-csillaggal büszkélkedik már a belga Hof van Fleve étterem, melynek borkínálatába nemrégiben került be a Szent Donát Pincészet 2013-as Meszes olaszrizlingje.

A vendéglátóhely korábban egy internetes szaklap értékelése szerint felkerült a legjobb 60 étterem listájára, a csúcséttermeket rangsoroló WBPStars pedig 2016-ban a világ legjobbjának választotta Peter Goossens flamand éttermét.

Nem kisebbíti a csopaki bor érdemeit az sem, hogy Mathieu Vanneste-t a legelismertebb sommelier-k között tartják számon Belgiumban.

A pincészet közleménye szerint a szakember egy új tengeri sügér fogás mellé keresett megfelelő bort, ekkor talált rá a Meszesre.

A 2013-as Meszes alapanyaga a pincészet közvetlen közelében elterülő, Csopaki Kódex táblával ellátott, organikus művelésű szőlőjükből származik.