Mozaik

Mintha mesekönyvet lapoznánk – Hegyi kunyhó az esőerdő közepén

Alighanem egyedülálló a világon a 13 szobás fogadó.

A porta háromszázezer négyzetméteres terület kellős közepén magasodik, melyből 600 négyzetkilométer dzsungel. A csodálatos környezet az UNESCO bioszféra rezervátumai közé tartozik, a vendégház pedig ennek ékessége.

chile5

A vulkánszerű épületet moha és szőlő lepi be, e közül kacsingatnak ki a ház ablakai. A vulkáni láva helyett a csúcsból víz tör ki minden nap, ritka látványt nyújtva a kíváncsiskodóknak.

chile1

A vendégházba függőhídon keresztül juthat be a látogató, hogy megcsodálja a természetes anyagból készült tökéletes építészeti megoldásokat. Van abban bár, nyugalmat árasztó szobák, panorámás étkező. Ha az ember a napi program során elfárad, hatalmas, fából faragott dézsákba csordogáló gyógyvízben relaxálhat.

chile4

Program is bőséggel akad. Az anyatermészet lankáin minigolfozhat, gyalogos, kerékpáros, lovas és repülős túrát, kipróbálhatja a kötélpályát, és ha szerencséje van, a dzsungelséta közben megismerheti a világ legkisebb szarvasát, a pudut, melynek marmagassága nem haladja meg a 35-40 centimétert, és maximum 10-12 kg a súlya.

chile7

Az viszont nem örömteli, hogy a Huilo-Huilo Los Rios természetvédelmi területen álló Montaña Magica Lodge – azaz varázslatos hegyi kunyhó – kicsit távol esik Magyarországtól. Dél-Chilében található, de köszönhetően az utazási irodák kínálatának, bárki ellátogathat a mesés környezetbe.

chile6

Addig pedig elégedjünk meg ezekkel a csodálatos fotókkal, és nézzük meg a videót, melyek hűen visszaadják a hely szellemiségét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik