Mozaik
Felsõtárkány, 2017. február 17.
Az állatövi fény és a Vénusz látszik a Három-kõ csúcsáról a Bükk-fennsíkon Felsõtárkány közelében 2017. február 16-án. Az állatövi fényt a bolygóközi porfelhõrõl visszaverõdõ napfény okozza. A jelenséget a mérsékelt övi területekrõl február-márciusban napnyugta után, illetve szeptember-októberben napkelte elõtt lehet megfigyelni.
MTI Fotó: Komka Péter

Állatövi fényt fotóztak a Bükk-fennsíkról

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2017. 02. 17. 11:28

Az égi jelenséget a bolygóközi porfelhőről visszaverődő napfény okozza.
Korábban a témában:

Az állatövi fény és a Vénusz, valamint a Tejút (jobbra) látszik a Három-kő csúcsáról a Bükk-fennsíkon Felsőtárkány közelében 2017. február 16-án.

Felsõtárkány, 2017. február 17.
Az állatövi fény és a Vénusz, valamint a Tejút (j) látszik a Három-kõ csúcsáról a Bükk-fennsíkon Felsõtárkány közelében 2017. február 16-án. Az állatövi fényt a bolygóközi porfelhõrõl visszaverõdõ napfény okozza. A jelenséget a mérsékelt övi területekrõl február-márciusban napnyugta után, illetve szeptember-októberben napkelte elõtt lehet megfigyelni.
MTI Fotó: Komka Péter
Fotó: MTI – Komka Péter

Az állatövi fényt a bolygóközi porfelhőről visszaverődő napfény okozza. A jelenséget a mérsékelt övi területekről február-márciusban napnyugta után, illetve szeptember-októberben napkelte előtt lehet megfigyelni.

Címfotó: MTI – Komka Péter

vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.