Mozaik

Sissi visszatért Gödöllőre

Sissi visszatért Gödöllőre

Csak a mai napon látható.

Látogatást tesz egykori kedvenc hazai pihenőhelyén, Gödöllőn Erzsébet királyné, azaz, a hazánkban oly’ közkedvelt történelmi személyiséget megjelenítő viaszfigura.

Szenteste született a magyarok szomorú királynéja
Egy szerencsésnek vélt élet szomorú valósága volt Sissi élete.
Fotó: MTI – Máthé Zoltán

A világ egykor leggyönyörűbb asszonya Gödöllőn sokkal boldogabb időszakot töltött, mint Bécsben – írta a Gödöllői Hírek.

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

Nem kérdéses, hogy Sissi ma is Gödöllőn élne, lovagolna, családi ünnepeket tartana, és találkozna azokkal, akik közel állnak hozzá. Ezért látogatjuk meg viaszbábunkkal ezt az egyedülálló kastélyt és pillantást vetünk Erzsébet királyné magyarországi életének jelentős állomáshelyére – mondta a lapnak Arabella Kruschinski a látogatás előtt.

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

A bécsi Madame Tussauds panoptikum ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy Sisin kívül alig van olyan női történelmi személyiség, aki körül ennyire sok mítosz kering, mint körülötte.

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

Sisi viaszfigurája – ami korhűen, kendőzetlenül és giccstől mentesen ábrázolja életét – július 5-én 15 óráig tekinthető meg a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében, ezt követően visszatér a bécsi Madame Tussauds Múzeumba.

Fotó: MTI – Máthé Zoltán

Kiemelt kép: MTI – Máthé Zoltán

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik