Mozaik

Hatalmas nyurgapontyot fogtak Maconkán

Abszolút tórekordok születtek a napokban a nógrádi horgászparadicsomban.

Az elmúlt napokban – döntően a Ptrofesszionális Európa Kup (EPBC) versenynek köszönhetően – csúcson járt a rekordfogások száma Maconkán, olvasható a Maconkai-víztározó és tórendszere weboldalán.

A festői környezetben elterülő Nógrád megyei horgászparadicsom nemzetközi versenyén a gáti szakaszon az osztrák Szeiner Hermann szeptember 11-én a reggeli órákban egy 13,57 kg-os (86/62 cm), új abszolút tórekord fekete amurt fogott, majd bő 24 óra múlva,  szeptember 12-én a dél körül az I. szigeten Boris Misiraca (Szerbia) egy pontosan ugyanilyen súlyú, ám másik fekete amurt akasztott meg. (13,57 kg, 90/60 cm). A régi rekord nem is olyan régen, a júliusi pontyfogó országos bajnokságon, ekkor Pingor Zsolt 12,85 kg-os fogása került az élre.

Az osztrák Szeiner Hermann a rekord fogással – Fotó: maconka.hu
A szerb Boris Misiraca a rekorder fekete amurral – Fotó: maconka.hu

Már a verseny után, a Felező-félszigeten a nyurgaponty abszolút tórekordja is megdőlt. Pisák Viktor szeptember 15-én 17:21-kor egy 23,40 kg-os (92/80 cm) remek példányt mérlegelt, mely hal a Katona Attila által a tavalyi januári tavaszban (2018.01.07.) fogott 23,07 kg-os másik hal súlyrekordját adta át a múltnak.

Kiemelt képünkön Pisák Viktor a tórekornak számító  nyurgaponttyal – Fotó: maconka.hu

Olvasói sztorik