Intenzív havazás várható az ország északi, északkeleti területein

A legtöbb, akár 15 centiméternyi hó Borsod-Abaúj-Zemplénben és azon belül is a magasabban fekvő területeken várható.

A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után jelentős, intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében. A Magyar Közút közleménye szerint a legtöbb, akár 15 centiméternyi hó Borsod-Abaúj-Zemplénben és azon belül is a magasabban fekvő területeken várható. A közút munkagépei minden érintett területen teljes kapacitással fognak dolgozni, de a folyamatos havazás miatt időszakosan téliesebb útviszonyokra számíthatnak a közlekedők.

A legfrissebb előrejelzések alapján kedd éjféltől intenzív havazásba vált át az idő az ország északi, északkelet tájain

Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében kell havazásra számítania a közlekedőknek. Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén magasabban fekvő területein 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat néhány órán belül, de síkvidéki területeken is nagyságrendileg hasonló, 5-10 centiméternyi várható.

A Magyar Közút már november 10-én téli üzemre váltott, így minden havazásban érintett területen teljes kapacitással fognak dolgozni a szakemberek. A közlekedőknek ugyanakkor több tényezőt is figyelembe kell majd venniük:

Kapcsolódó
Évente 30 lenyűgöző alkotással hódít a hóművész
A brit férfi egy térdsérülés miatt lemondott a síelésről és különös művészetével hódítja a világot.