Otthon készült

A legfinomabb körtés recept a hűvös őszi estékre

Kedves alma, jó volt veled találkozni, de most egy időre elbúcsúzunk tőled. Ez a körte alapú pite biztosan a család kedvence lesz majd.

Hozzávalók

  • nyolc nagy darab körte
  • nyolc gombóc vanília fagylalt
  • karamell öntet
  • pite tészta

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Hámozzuk meg a körtéket és vágjuk félbe mindet, de a szárát hagyjuk épen. Magozzuk ki a gyümölcsöt és helyezzük egy sütőlapra fejjel lefelé.
  2. A pite tésztáját – ami lehet fagyasztott és saját készítésű egyaránt – göngyölítsük esztétikusan a körtedarabokra, a felesleges, körte széli részeket pedig vágjuk le egy késsel.
  3. Süssük egészen addig, míg a tészta aranybarna nem lesz és a körték levet nem kezdenek ereszteni. Ez körülbelül 20 percet vesz igénybe.
  4. Hagyjuk kicsit kihűlni, öntsük nyakon fagylalttal és karamell öntettel.

Jó étvágyat kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.