Virágzó vidékünk

Vöröspandával kényeztetnék az új pécsi állatkert látogatóit

Előre nem látható, időjárásbeli és természeti körülmények miatt a tervezett őszi átadás helyett várhatóan 2016 tavaszán nyitja meg kapuit a felújított Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium – írta a pecsma.hu.

Fotó: Wikimedia Commons
Fotó: Wikimedia Commons

Már megkezdődtek a komplexum műszaki átadás-átvételi munkálatai, zajlik a próbaüzem. Tesztelik a cápa- és a fókamedence vízgépészeti rendszereit és fűtik a víziló új téli szállását is. Befejeződött minden állat új szállásának az építése, kész vannak az új kifutók, az új gazdasági épület és a főépület is.

Fotó: Wikimedia Commons
Fotó: Wikimedia Commons

A Pécsen eddig még nem látható tigrisek mellett – a teljesség igénye nélkül – beköltözik barnamedve, leopárd, puma, fóka, varacskos disznó, zebra- és szirti cápa, rája, császár- és napóleonhal, tehénantilop, keselyű és vöröspanda is – bár ez utóbbi hosszú távú terv, mivel nagyon nehéz hozzájutni. Lesz Afrika-ház, és a csimpánzok is kapnak végre egy tisztességes otthont.

Fotó: Wikimedia Commons
Fotó: Wikimedia Commons

Az 1960-ban társadalmi munkával épült Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium korszerűsítése és ökoturisztikai élményparkká való alakítása Magyarországon egyedülállóvá teszi az intézményt. Egyedisége abban rejlik majd, hogy a közkedvelt és más állatkertekből már jól ismert fajok mellett bemutatják a Mecsek és környéke állat- és növényvilágát is. Az állatkert szabadtéri oktatásra is lehetőséget nyújtó parkos része a NATURA 2000 környezetvédelemi és fenntarthatósági irányelveinek megismertetését helyezi a középpontba.

Egy gondolat erejéig visszatérve még a vöröspandára: ez a cuki állat a hónak is tud örülni!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik