Virágzó vidékünk

Napokon belül fehérbe borul a legnagyobb magyar hóvirágmező

A tartós hideg és a fagyott talajréteg késleltette a virágzást.

Az Alcsúti Arborétum Természetvédelmi Terület kora tavasszal egyedülálló látványosságot kínál: hazánk legnagyobb, egybefüggő hóvirágmezője felejthetetlen élmény minden látogatónak.

2016-ban már az első februári napokon megkezdődött a hóvirágünnep az arborétumban, ebben az évben azonban az elhúzódó hideg miatt a szokásoshoz viszonyítva február második felére, március elejére várható a nagy látványosság.

Mivel a mostani időjárás sajnos nem kedvezett nekünk, ezért mindenkinek azt tanácsolnánk, hogy február 20-tól március közepéig látogasson el hozzánk, ha szeretné megcsodálni ezt az egyedülálló, hófehér virágmezőt – olvasható az arborétum weboldalán.

A hóvirágmező az arborétumban több mint 2 és fél hektáron terül el. A hóvirágmező első példányát az 1800-as évek végén telepítették az alcsútdobozi birtok kertészei, majd újabb és újabb fajtákkal gyarapították. A kora tavasszal nyíló hóvirágok között, 7 hóvirágfaj, 24 fajtája tekinthető meg Magyarország legeredetibb angolparkjában.

A hóvirág 2005 óta védett növény, természetvédelmi eszmei értéke 10. 000 Ft, egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik.

Magyarországon az év vadvirága 2017-ben a hóvirág lett.

A részletekről, nyitva tartásról az Alcsúti Arborétum weboldalán találsz naprakész információkat.

Fotók: Facebook/Alcsúti Arborétum

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik