Március 3-án kezdődik az alcsúti hóvirágünnep

Több mint két hétig várják majd a látogatókat.

Az Alcsúti Arborétum néhány napja arról tájékoztatott, hogy napokon belül virágba borul hazánk legnagyobb hóvirágmezője, most pedig azt is közölték, mikor kezdődik és meddig tart az idei hóvirágünnep.

Mint a Facebook-esemény leírásában olvasható, március 3-tól 22-ig várják az érdeklődőket, akik szeretnék megtekinteni egyedülálló látványosságot.

Regisztráció nincs, fotózni lehetséges. Az arborétum hétfőtől vasárnapig 10-tól 18 óráig tart nyitva, de vihar esetén zárva vannak.

Fotó: Boldog Gusztáv

A hóvirágmező az arborétumban több mint 2 és fél hektáron terül el. A hóvirágmező első példányát az 1800-as évek végén telepítették az alcsútdobozi birtok kertészei, majd újabb és újabb fajtákkal gyarapították. A kora tavasszal nyíló hóvirágok között, 7 hóvirágfaj, 24 fajtája tekinthető meg Magyarország legeredetibb angolparkjában.

A 2017-es év vadvirágának választott hóvirág 2005 óta védett növény, természetvédelmi eszmei értéke 10. 000 Ft, egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik. Hogy miért lett védett, arról itt írtunk bővebben.

A további részletekről, jegyárakról az Alcsúti Arborétum weboldalán találsz naprakész információkat.