Virágzó vidékünk

Nagy kedvenc lesz a Veszprémben született impalabébi

Az újszülött borjút pár hét múlva láthatja a nagyközönség.

Az állatkertészek nagy örömére új lakóval bővült a Veszprémi Állatkert. Az idei év Afrika – szavanna első újszülöttje a kis impalabébi – olvasható az állatkert Facebook-oldalán.

Jó időben a Gulya-dombon található Afrika-szavanna kifutón tekinthetik meg őket a Veszprémi Állatkertbe látogatók a szélesszájú orrszarvúk, zebrák és zambézi mocsári antilopok társaságában. Hűvösebb időjárás esetén bármikor megtekinthetők az új Orrszarvú-házban kialakított belső kifutójukban.

Amit az impaláról tudni érdemes

Az impala az afrikai szavannák talán legkecsesebb, és egyik leggyakrabban előforduló antilopféléje. Fás, cserjés szavannákon él, ahol nem túl magas a fű és optimális esetben található a közelben víz. Társas lény, csordákban legelészik, melynek élén egy bika áll. A két nem megjelenése eltérő, ugyanis csak a hímek viselnek szarvat, mely jellegzetesen lant alakú, és hátrafelé hajlik.

A tehén 7 hónap vemhesség után hozta világra kicsinyét, melyet születése óta nagy gonddal őriz. Anya és borja is jó egészségnek örvendenek. Az újszülött borjú pár hét múlva a nagyközönség számára is látható lesz.

Fotó: Facebook/Veszprémi Állatkert

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik