Biciklis élménytúra bundabugyiban és jégergatyában a Balatonnál

Kerékpározni ősztől tavaszig bárki tud, de az igazán megszállottaknak meg se kottyan a hideg.
Kapcsolódó cikkek

Bundabugyi és jégergatya – áll a február közepére hirdetett balatoni bringatúra felhívásában!

Február 23-án reggel 7 órai kezdettel Balatoni Bringa Farsang címen élménytúrát rendeznek a biciklizés szerelmeseink.

A szervezők nem titkolt célja, hogy ilyen módon is hozzájáruljanak a téli Balaton népszerűsítéséhez.

A felhívásban kiemelik, hogy a sportesemény túra, és nem verseny – tehát nem az számít ki ér először célba, hanem az a fontos, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, és mindenki biztonságban megérkezzen.

Az esemény első alkalommal kerül megrendezésre, a szervezők szeretnénk hagyományt teremteni, a túrát szeretnék ugyanebben az időpontban megtartani az elkövetkező években.

Nevezni a helyszínen nem, csak előzetesen lehet. A résztvevők számát 300 főben maximalizálják, hogy biztonságosan és színvonalasan ki tudják szolgálni a résztvevők igényeit, extrém időjárás esetén is. Ha a kvóta betelik, a nevezést, lezárják. A rendezvényt minden időjárási körülmények között megtartják, kivétel ez alól, ha úgy fagy be a Balaton, hogy nem jár a komp, vagy ónos eső esik, és balesetveszélyes járhatatlan a bringaút. Ezekben az esetekben 1 héttel később kerül megrendezésre a túra.

A normál nevezési díj 6 ezer, a prémium nevezési díj 7 ezer forint fejenként. Részletes információkat, nevezési lapot a rendezők honlapján lehet megtalálni.

Forrás: sportaktiv.hu
Kiemelt kép: Pixabay